Hizbullah'ın İHA saldırısı sonucu 67 İsrail askeri yaralandı

img
Hizbullah'ın İHA saldırısı sonucu 67 İsrail askeri yaralandı YDH

Hadera'nın kuzeyinde yer alan Binyamina'ya düzenlenen insansız hava aracı saldırısının İsrail ordusunda önemli kayıplara yol açtığı bildiriliyor.




YDH- İsrail medya ve platformlarına göre, Kızıl Davut Yıldızı, Hizbullah'a atfedilen saldırının ardından en az 67 kişinin yaralandığını ve beşinin durumunun kritik olduğunu bildirdi.

İsrail gazetesi Yediot Ahronot geçtiği haberde şunu yazdı:

''Hizbullah'ın rahatsız edici saldırı modeline bir yenisi daha eklendi'' 

Kızıl Davut Yıldızı Genel Müdürü Eli Bin'e göre saldırı, bölgeyi hedef alan üç insansız hava aracı (İHA) fırlatan Hizbullah'a atfedildi. 

Pazar akşamı meydana gelen patlamanın ardından helikopterler de dâhil olmak üzere acil müdahale ekipleri ölü ve yaralıları toplamak için olay yerine intikal etti.

 Ayrı bir olayda, bir insansız hava aracı Hayfa'nın güneyindeki bir bölgeyi hedef aldı ve bölgede çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı. 

Ayrıca bir İHA daha Akka'daki Golani Tugayı üssünün yemek alanını vurarak personel arasında ağır yaralanmalara neden oldu. 

İsrail medyasında geçen haberler, İHA'nın Hayfa'nın güneyinde önceden tespit edilmeden patladığını, civarda hava saldırısı sirenlerinin devreye girmediğini bildiriyor.

Hayfa'nın güneyindeki askeri üste meydana gelen drone patlaması sonucu yaralı sayısı 67'ye yükseldi, işgal medyası hâlâ ölümleri bildirmedi.