Hizbullah'tan Siyonist rejime uyarı mesajı

img
Hizbullah'tan Siyonist rejime uyarı mesajı YDH

İslami Direniş Operasyon Odası, Binyamina'daki İsrail askeri hedeflerine yönelik düzenlenen saldırıda ilk kez radar tarafından tespit edilemeyen İHA teknikleri ve insansız hava araçları kullandığını açıkladı. Rejime karşı misillemelerin süreceği uyarısında bulunuldu.




YDH - İslami Direniş Operasyon Odası'ndan yapılan açıklamada, İsrail’e yönelik gerçekleştirilen Benyamina saldırısında ilk kez radarların tespit edemediği özel taktiklerin ve insansız hava araçlarının kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in Lübnan topraklarına ve halkına yönelik saldırılarının karşılıksız kalmayacağı vurgulandı.

Direniş güçleri, daha önce Hayfa ve civarına dönük uyarılarda bulunmuş ve bu uyarıların dikkate alınmaması durumunda misillemelerin devam edeceği mesajını iletmişti.

Açıklamaya göre, işgal altındaki Hayfa ve civarındaki hassas askeri hedeflere, Hüdhüd adı verilen insansız hava araçlarıyla operasyon düzenlendi.

Bu araçların, İsrail'e ait kritik askeri tesislerle ilgili önemli bilgiler içerdiği ve saldırının bu istihbarat doğrultusunda planlandığı ifade edildi.

Siyonist rejimin geçmişte Lübnan'daki direniş liderlerine yönelik gerçekleştirdiği suikastlar ve sivillere yönelik saldırıları hatırlatan açıklamada, özellikle Beyrut ve güney banliyölerinde kadın ve çocuklara yönelik yapılan katliamların unutulmadığı belirtildi.

İsrail'in, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın uyarılarına aldırış etmediği vurgulandı.

İslami Direniş liderliği, bu saldırılara yanıt olarak, İsrail'e karşı disiplin edici ve caydırıcı operasyonlar düzenleme kararı aldı. Hedef olarak, işgal altındaki Hayfa’nın güneyindeki Benyamina bölgesinde bulunan, çoğu kimsenin bilmediği Golani Tugayı'nın eğitim kampı seçildi.

Nitelikli ve karmaşık olarak tanımlanan bu operasyonda, İslami Direniş’in füze gücü Nehariye ve Akka’daki çeşitli hedeflere onlarca füze fırlatarak İsrail hava savunma sistemlerini meşgul etti.

Aynı anda, insansız hava araçları ile yapılan saldırılar sayesinde bazı araçların radar sistemlerine yakalanmadan geçmeyi başardığı, bu sayede Benyamina'daki Golani Tugayı’na ait eğitim kampında hedeflerine ulaştığı kaydedildi. Saldırıda, aralarında üst düzey subayların da bulunduğu onlarca İsrail askerinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

İslami Direniş, Lübnan halkının koruyucusu olarak kalacaklarını ve düşmanın onları izole etmesine izin vermeyeceklerini yineleyerek, şehit liderlerin anısına sadık kalacaklarını duyurdu.

Saldırıların devam etmesi durumunda, İsrail'in daha büyük misillemelerle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Direniş, bugün Hayfa’da tanık olunanların, gelecekte yaşanacakların sadece küçük bir örneği olduğunu belirtti.