İsrail basını: Gazze'nin çamurunda boğuluyoruz

img
İsrail basını: Gazze'nin çamurunda boğuluyoruz YDH

İsrail gazetesi Maariv, İsrail'in Gazze'deki çatışmalarda çıkmaza girdiğini ve savaşı sona erdirmek için bir çıkış planına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.




YDH - İsrail ordusunun dün Lübnan ve Gazze'de devam eden çatışmalarda, aralarında subayların da bulunduğu 13 askerin sadece 24 saat içinde öldüğünü itiraf etmesinin ardından, İsrail gazetesi Maariv’in savaş muhabiri Avi Aşkenazi, bir günde bu kadar fazla ölümün "İsraillileri çamura batmış gibi hissettirdiğini" belirtti.

Aşkenazi, "İsrail'deki siyasi liderliğin, savaşın en önemli adımı olan savaşın sonlandırılmasını nasıl gerçekleştireceğini bilmediğini" ifade etti.

İsrail'in Gazze’de giderek daha fazla çıkmaza sürüklendiğine dikkat çeken Aşkenazi, "Gazze’de çamura saplanmış durumdayız; bu nedenle Cibaliya'da geri döndük, bu yüzden 252. Tümen savaşçıları her gün Zeytun ve Bureyc’de çatışıyor," dedi ve "Gazze'den çıkış yolunun, bir esir bırakma anlaşmasından geçtiğini" kaydetti.

Aşkenazi, "Siyasi liderliğin Gazze ve kuzeydeki savaşı sona erdirecek bir plan belirleme zamanının geldiğini" vurgulayarak kuzey cephesinde de "boğulma" riskine karşı uyarıda bulundu.

Bu uyarılar, İsrail ordusunun geçtiğimiz haftalarda Hizbullah’a karşı ağır darbeler vurmasının ardından gelen coşkunun hızla sona erdiği ve İsrail ordusunun her cepheden darbe aldığını belirten açıklamaların beraberinde geldi.