Filistin direnişi, İran’ın yanında

img
Filistin direnişi, İran’ın yanında YDH

Filistin direniş örgütleri, İsrail rejiminin İran’a yönelik saldırısını kınayan ve İran’ı destekleyen açıklamalarda bulundular.




Filistin İslami Cihad Hareketi,

İsrail rejiminin İran’a yönelik saldırısını kınayan Filistin İslami Cihad Hareketi, bu saldırıyı, "ulusal ve bölgedeki halklara yönelik açık bir saldırı ve onların güvenliklerine yönelik ciddi bir tehdit" olarak değerlendirdi.

Bu saldırının, “ABD'nin tam desteği ve işbirliğiyle Gazze Şeridi ve Lübnan'da işgalci rejimin gerçekleştirmeye devam ettiği katliamların gölgesinde geldiğini” söyleyen İslami Cihad, İşgalci rejimin, “uluslararası sessizlik ve Batı'nın iş birliğinden faydalanarak zulümlerini sürdürdüğünü” belirtti.

Bu tür saldırıların bölgedeki direniş güçlerinin azmini kırmaya yönelik başarısız bir girişim olduğunu belirten İslami Cihad, aksine bunların sadece güçlerini ve kararlılıklarını artıracağını ifade etti.

Söz konusu açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı: “İran İslam Cumhuriyeti'ne, yönetimine ve halkına bu saldırıya karşı destek ve dayanışma mesajı gönderiyoruz. Direniş Ekseni’nin bu zorluklar karşısında dimdik ayakta kalacağını ve bölgemizdeki direniş güçlerinin meşru mücadelesini işgal sona erene kadar sürdüreceğini vurguluyoruz.”

Filistin Direniş Komiteleri

Filistin Direniş Komiteleri de bu saldırının "Siyonist varlığın yetersizliğini ve 'Gerçek Vaat 2' operasyonu sonrasında İran ile yüzleşme konusundaki tereddüdünü" ortaya koyduğunu vurguladı.

Siyonist rejimin “Şimdi korkmuş, şaşkınlık ve paniğe kapılmış durumda” olduğunun belirten Komiteler, “geçici rejimin kurulmasından bu yana övündüğü caydırıcılık dengesini kaybetmiştir.” dedi.

İran'ın saldırıyı başarıyla püskürtmesine vurgu yapan Komiteler, Siyonist saldırganlığın, Amerikan yönetimi içindeki halk düşmanlarının, baskıcı Batı'nın ve bazı normalleşme yanlısı ülkelerinin sınırsız desteğine ve kapsamlı istihbarat çalışmalarına rağmen hedeflerine ulaşmada önemli ölçüde başarısız olmasının, Siyonist hegemonyanın ve her cephedeki üstünlüğün son bulduğu yeni bir aşamayı işaret ettiğini belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC)

“Siyonist rejimin İran’a yönelik saldırısının yeni bir suç ve bölge halklarına karşı yürütülen kapsamlı sömürgeci saldırının bir parçası olduğunu” vurgulayan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İran’a, halkına ve liderliğine tam destek ve dayanışmasını bildirdi.

FHKC ayrıca, İran’ın kendini savunma ve Siyonist rejimi cezalandırma hakkını tamamen desteklediğini ifade etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD ile koordinasyon halinde yürütülen bu saldırının hedeflerine ulaşamadığını vurguladı. İran'ın, halkını ve bölge halklarını savunmak için suçlu düşmana karşı caydırıcı bir unsur olarak varlığını ve duruşunu sağlamlaştırdığını belirtti.

"Savaş suçlusu Netanyahu, bu saldırıyı başlatmış ve ardından sonuçlarını abartarak Siyonist kamuoyunu memnun etmeyi, suçlarının boyutunu genişleterek gövde gösterisi yapmayı amaçlamıştır" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti: “Bu, özellikle işgalci rejimin ve müttefiklerinin Direniş Ekseni’ndeki grupları zayıflatmakta başarısız olduklarını kabul etmelerinin ardından ve İran’ın, Gazze ve Lübnan’daki direnişe verdiği desteği sürdürmesinden sonra geldi.”

Açıklamanın sonunda “Cephe, İran’ın ve Direniş Ekseni’ndeki grupların bu sürekli saldırılara karşı yanında olduğunu, onların her türlü saldırıya karşılık verme kapasite ve hazırlıklarını takdir ettiğini, işgalci Siyonist rejime ve onu destekleyenlere karşı alacakları her türlü karara tam güven duyduğunu yeniden ifade etmektedir.” dednildi.

Fetih

Fetih hareketi yaptığı açıklamada, bu saldırganlığın hedeflerinden birinin, Netanyahu'nun 7 Ekim'den bu yana bir dizi başarısızlıktan sonra kendini yeniden konumlandırma ve rejimi güçlü ve herhangi bir tarafa yanıt verebilecek bir varlık olarak sunma girişimi olduğunu söyledi.

"Ancak gerçek başka türlü ortaya çıktı ve Netanyahu'nun yerleşimcilere yönelik aldatmacasını açığa çıkardı. Bu saldırının ardından yaptığı iddialar, sahada değeri olmayan boş bir medya pazarlamasından başka bir şey değildi." ifadelerine yer verilen açıklamada, saldırının kınandığı ve İran'a destek verildiği ve tutumlarının takdir edildiği belirtildi.