Maliki: Irak, İran ve Suriye’ye saldırı için kullanılamaz

img
Maliki: Irak, İran ve Suriye’ye saldırı için kullanılamaz YDH

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, herkesin Irak’ın hakimiyetine saygılı olması gerektiğini




SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, herkesin Irak’ın hakimiyetine saygılı olması gerektiğini belirterek ülkesinin İran veya Suriye’ye karşı bir saldırı alanı olarak kullanılmasını istemediklerini ifade etti.

 

CNN International televizyonuna bir demeç veren Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “Tüm dünya ülkeleri Irak’ın hakimiyetine saygılı olmalıdır” dedi.

 

Ülkesinin Tahran’la Washington arasında uzun zamandır devam eden diplomatik soğuklukla bir ilgisinin bulunmadığını belirten Başbakan Maliki, “imkan olması halinde iki taraf arasındaki sorunların çözümüne yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

 

ABD askerlerinin İran ve Suriye’ye saldırmak için Irak’ı bir üs olarak kullanmasını istemediklerini belirten Maliki, “Biz, Amerika’nın İran ordusuna karşı rol oynamasına izin vermeyeceğiz, herkesin Irak’ın hakimiyetine saygılı olması gerekiyor” dedi.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin bu açıklamasının, ABD Başkanı George Bush’un ABD askerlerine Irak’taki İranlıları tutuklaması için emir vermesinin ardından yapılıyor olması dikkat çekici bulundu.