Ayetullah Hamenei: İsrail pişman edilmelidir

img
Ayetullah Hamenei: İsrail pişman edilmelidir YDH

SAAF-Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ı kabul eden İran




SAAF-Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ı kabul eden İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, İslam dünyasının Mescid-i Aksa’da yıkım yapan İsrail’i pişman edecek bir tepki vermesi gerektiğini söyledi.

 

Mescid-i Aksa’nın dünyadaki tüm Müslümanların ortak bir dini meselesi olduğunu söyleyen Ayetullah Hamenei, İsrail’in Mescid-i Aksa çevresinde yaptığı yıkım çalışmaları konusunda “İslam dünyasının bu aşağılayıcı hareket karşısında Kudüs işgalcisi rejimi pişman edecek bir tepki vermesi gerekir; zira bu mesele karşısında hiçbir şekilde suskun kalınamaz” dedi.

 

Filistinli gruplar arasında yaşanan çatışmalardan büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Ayetullah Hamenei, “Filistinli tüm gruplar ve İslam ülkeleri, düşmanın bu komplosunu engellemek için çaba göstermeli ve Filistin içindeki ateş süratle söndürülmelidir” diye konuştu.

 

“Lübnan’da Hizbullah’ın Siyaonist rejime karşı kazandığı zafer, Filistin’de Hamas’ın kazandığı başarı ve İran’ın çeşitli alanlarda kaydettiği ilerlemeler, ilahi vaadin seçkin örnekleridir ve bunlar dünyadaki Müslümanların direncini arttırmıştır” diyen Ayetullah Hamenei, İslam dünyasında Şiilerle Sünniler arasında vahdetin gerçekleştirilmesinin zaruri olduğunu belirtti.

 

ABD ve İsrail’in Müslümanlar arasında ayrılık çıkarmaya dönük komplolara başvurduğunu söyleyen Ayetullah Hamenei, “bilinç, mücahade ve dirençle düşmanın fitnelerini etkisiz bırakmak gerekiyor” diye konuştu.

 

Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah da İran İslam Devriminin 28. yıl dönümünü kutladığını belirterek “İran İslam Cumhuriyeti küfür cephesine karşı asli direnç üssüdür” dedi.

 

İslam dünyası içinde ve Filistin’de çeşitli adlar altında ayrılık ve çatışmaların çıkarılmaya çalışıldığını söyleyen Ramazan Abdulah Şallah, İslami Cihat’ın Filistin’de yaşanan iç çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi için elinden geleni yaptığını belirtti.

 

İsrail’in Hizbullah’la savaşta yenildiğini ve bu yenilgiden dolayı İsrail içindeki zaafların ortaya çıktığını belirten Ramazan Abdullah, “Filistin halkı Mescid-i Aksa konusunda yapılan bu saygısızlığı cevapsız bırakmayacaktır” dedi.

 



Makaleler

Güncel