İranlı bir diplomata yeni operasyon

img
İranlı bir diplomata yeni operasyon YDH

SAAF-İran’ın Bağdat büyükelçiliğinde görevli bir diplomata yönelik kaçırma eyleminin bu kez




SAAF-İran’ın Bağdat büyükelçiliğinde görevli bir diplomata yönelik kaçırma eyleminin bu kez başarısızlıkla sonuçlandığı bildirildi.

 

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre Iraklı bir güvenlik yetkilisi, İran’ın Bağdat büyükelçiliğinde çalışan bir diplomatın silahlı kişiler tarafından kaçırılmak istendiğini; ama Irak polisinin ateş açması sebebiyle bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

 

Iraklı güvenlik yetkilisinin açıklamasına göre sivil giyimli olan saldırgan, İranlı diplomatın aracına saldırırken, bir başka araçtaki değer bir saldırgan da diplomatın aracını durdurmak için ateş açtı.

 

Olay üzerine bölgede çoğalan polisle saldırganlar arasında çatışma yaşandığını belirten Iraklı güvenlik görevlisi, polisin açtığı ateş sebebiyle saldırganların kaçtığını belirtti.

 

Olay sonrasında İranlı diplomatın aracı İran Büyükelçiliğinin bulunduğu Bağdat’ın Kerrade semtine nakledilirken saldırganların kimliğinin belirlenemediği bildirildi.

 

Geçtiğimiz hafta başında İran’ın Bağdat Büyükelçiliğinde İkinci Katip olarak görev yapan Celal Şerefi adlı diplomat, Irak güvenlik güçleri tarafından kaçırılmıştı.

 

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Şerefi’yi kaçıranların Irak güvenlik güçlerinden olduğunu belirtmiş ve bunlardan dördünün yakalandığını açıklamıştı.

 

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, İranlı diplomatın kaçırılmasından Amerika’yı sorumlu tutmuştu.

 



Makaleler

Güncel