Güvenlik planıyla birlikte Bağdat’taki terör olayları azaldı

img
Güvenlik planıyla birlikte Bağdat’taki terör olayları azaldı YDH

SAAF-Bağdat Güvenlik Komitesi yetkilisi Macid eş-Şuveyli, Bağdat güvenlik planının uygulamaya




SAAF-Bağdat Güvenlik Komitesi yetkilisi Macid eş-Şuveyli, Bağdat güvenlik planının uygulamaya konulmasından beri kentteki terör olaylarında azalma görüldüğünü belirtti.

 

Iraklı yetkilinin verdiği bilgiye göre Bağdat güvenlik planının uygulamaya konmasından sonra kimliği belirlenemeyen ceset sayısında yüzde 62, bombalı araç saldırılarında yüzde 32 ve düzenlenen suikastlarda yüzde 71 oranında azalma görüldü.

 

Şarku’l Evsat gazetesine bir demeç veren Şuveyli, Irak güvenlik güçleri tarafından ortaya konan bu verilerin tüm güvenlik alanlarını kapsadığını ifade etti.

 

Hırsızlık, adam kaçırma ve gasp gibi olaylarda da yüzde 65 oranında azalma kaydedildiğini belirten Iraklı yetkili, bu kadar kısa bir sürede güvenlik sorunlarında yaşanan bu azalmanın başarı olduğunu ifade etti.

 

Bağdat güvenlik planının birinci aşamasının tamamlandığını belirten Şuveyli, bu aşamada muhtelif bölgelerin silahlı gruplardan temizlendiğini, yol güvenliğinin sağlandığını, çatışma yaşanan bölgelere yeniden hizmet götürülmeye başlandığını ve göçe zorlanmış ailelerin tekrar eski yerlerine yerleştirildiğini ifade ederek planın ikinci aşamasına geçildiğini söyledi.