Telafer’de vahşi saldırı

img
Telafer’de vahşi saldırı YDH

SAAF-Türkmen şehri Telafer’de dün yerel saatle 17’de Maho Mahallesinde (eski buz fabrikası




SAAF-Türkmen şehri Telafer’de dün yerel saatle 17’de Maho Mahallesinde (eski buz fabrikası mahallesi) gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölü sayısının 90’ı aştığı bildiriliyor.

 

Sitemize açıklama yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen Telaferli bir Türkmen doktorların tehdit alması yüzünden yaralılara tedavide sorunlar yaşandığını ve ölü sayısının artabileceğini söyledi.

 

Yerel Türkmen kaynak yaşanan saldırıyı şöyle anlattı: Bir tır, devletin aylık olarak verdiği hisseyi getiriyor, un ve diğer gıda maddelerinin yüklü olduğu araç, polisler tarafından incelenmek isteniyor; ama polis müdürü ve oradaki Telafer asker sorumlusu aracın arama yapılmadan girmesi yönünde emir veriyor. Çünkü üç aydır Telefer’e undan başka hiç bir gıda maddesi girmemişti.

 

Tır’da iki kişi bulunuyormuş, söz konusu kişiler sivillere “size gıda maddeleri getirdik dağıtım yapacak vekiliniz nerde” diye soruyorlar. Halk da mahalleyi gösteriyor. Maho mahallesi, veya eski buz fabrikası mahallesi (Maho Murat aşiretinin bir koludur. Bunların yanında aynı aşirete mensup olan Bakkal kolu da yaşamaktadır) mahalle sakinlerinin çoğu Şii’dir. Araç mahalleye girince insanlar aracın başına toplanıyor. Tırdakiler bombayı patlatıyor.

  

Patlama 10 metre derinlikte  90 metre genişlikte bir çukur açıtı. 60 ev yıkılıyor içeridekiler enkaz altında kalıyor. Planda  iki bombalı araç daha var, birisi havaalanı kavşağı civarlarında bekliyor, hava alanına götürülen yaralılara ikinci patlama yapılıyor. Patlamamış olan üçüncü araç halen aranıyor.

 

Bu olay, Telafer’in şimdiye kadar yaşadığı en büyük baltamadır. Bizim ev olay yerinden enkaz 5 kilometre uzakta olmasına rağmen evimizin camları kırıldı. Şimdilik şehit sayısı 90’ı aşmış durumda. Yaralıların sayısı ise 190 aştı.

 

Hastanede görevli kardeşimin ve akrabam olan bir doktorun dediğine göre saldırıda ölenlerin ve yaralananların çoğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

 

Sünni doktorların ve sağlık görevlilerinin çoğu aldıkları tehditlerden dolayı hastaneyi ve sağlık ocağını terk ettiler. Şimdi enkaz altındakileri çıkarmak için kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bir mahalle yerle bir olmuş durumda; şehit sayısının 100’ü aşması bekleniyor.