El-Kaide ile Sünni aşiretler arasındaki çatışmalar Ulema Heyeti’ni zora soktu

img
El-Kaide ile Sünni aşiretler arasındaki çatışmalar Ulema Heyeti’ni zora soktu YDH

SAAF-el-Kaide örgütü ile Sünni Arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalar, Ulema Heyeti içinde




SAAF-el-Kaide örgütü ile Sünni Arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalar, Ulema Heyeti içinde farklı tavırların ortaya çıkmasına sebep oldu.

 

Irak’tan yayın yapan el-İttihad gazetesinin haberine göre Ulema Heyeti’nin önde gelen temsilcilerinden Şeyh Beşşar Feyzi, el-Enbar eyaletindeki Sünni aşiretlerle el-Kaide örgütü arasında iki gün önce yaşanan çatışmalara değinerek bunun bir hata olduğunu söyledi.

 

Şeyh Feyzi, işgalin sona ermesinden önce el-Kaide’ye karşı tavır alınmaması gerektiğini belirtirken Ulema Heyeti’nin Lideri Haris Dari’nin oğlu ve örgütün sözcüsü Musenna Dari, el-Kaide’nin Sünni Zevba aşiretine karşı giriştiği saldırının şer’î ve insani değerlere aykırı canice bir girişim olduğunu ifade etti.

 

El-Kaide’nin Zevba aşiretine yönelik son saldırısında Ulema Heyeti Lideri Haris Dari’nin yeğeni de öldürülmüştü.

 

Ebu Ömer el-Bağdadi liderliğinde kurulduğu açıklanan Irak İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı gruba da değinen Musenna Dari, bu girişimin Irak’ın parçalanmasına sebep olacağını söyledi.

 

Adnan Duleymi Liderliğindeki Irak Uzlaşma Cephesi grubunun Sözcüsü Selim Cuburi de Şeyh Beşşar Feyzi’nin el-Kaide ile mücadele edilmemesi gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki göstererek “aşiretlerin, gelecekte masum insanları katleden gruplara karşı daha geniş bir işbirliği yapmasına tanık olacağız” dedi.