ABD Irak güvenlik güçlerinin silahlanmasını istemiyor

img
ABD Irak güvenlik güçlerinin silahlanmasını istemiyor YDH

SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi üyesi Muhsin el-Hekim, Irak’taki koalisyon güçlerinin




SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi üyesi Muhsin el-Hekim, Irak’taki koalisyon güçlerinin Irak güvenlik güçlerinin modern silahlarla donatılmasına izin vermediğini belirtti.

 

Fars haber ajansına açıklamalarda bulunan Muhsin el-Hekim, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak güvenlik güçlerinin modern silahlarla donatılmasına karşı çıkma gerekçesi olarak “güvenlik güçleri içindeki işbirlikçiler bu silahları teröristlere aktarabilir” dediklerini belirtti.

 

Koalisyon güçleri tarafından öne sürülen gerekçeye katılmadığını da belirten Muhsin el-Hekim, masum halkı hedef alan terör gruplarının Irak polisinden ve askerinden çok daha gelişmiş silahlara sahip olduğunu söyledi.

 

Irak’taki güvenlik durumu konusunda dikkate değer gelişmelerin de yaşandığını belirten el-Hekim, Iraklı Sünni aşiretlerin terörist gruplara karşı tavır aldığını belirterek “daha önce terörist gruplara karşı bazı eleştiriler olsa da onlara karşı silahlı bir mücadele söz konusu değildi; ama şimdi Sünni aşiretler terörist gruplara karşı silahlı olarak mücadele ediyorlar” dedi.