ABD on semte daha duvar örecek

img
ABD on semte daha duvar örecek YDH

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin karşı çıkmasına rağmen ABD, Azamiye’den başka Irak’taki




SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin karşı çıkmasına rağmen ABD, Azamiye’den başka Irak’taki on semti daha duvarla ayıracağını açıkladı.

 

Londra’dan yayın yapan Şarku’l- Evsat gazetesinin bildirdiğinde göre Irak’taki ABD birlikleri, Şii milislerin Sünni semtlerine, Sünni milislerin de Şii semtlerine saldırılarını önlemek amacıyla on bölgeye daha duvar öreceklerini açıkladı.

 

Bağdat güvenlik planı sözcülerinden Kasım Ata da duvarla ilgili basında yer alan tepkilere şaşırdığını belirterek “güvenlik duvarının inşasına devam edilecek” dedi.

 

Bağdat’ın on bölgesine duvar örüleceğini doğrulayan sözcü, el-Belediyat, ez-Zaferaniye, eş-Şule ve el-Beya’nın güvenlik duvarının örüleceği semtlerden bazıları olduğunu ifade etti.

 

Irak’taki ABD Birliklerinin Sözcüsü Albay Chirsthoper Garver da duvarların Irak hükümetiyle koordinasyon içerisinde örüldüğünü söyledi.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ise önceki gün Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile yaptığı ortak basın toplantısında Azamiye’de örülen duvara gösterilen tepkilerden dolayı duvar inşasının durdurulacağını açıklamıştı.