Laricani: Şarm'uş Şeyh’ten mucize beklemiyorum

img
Laricani: Şarm'uş Şeyh’ten mucize beklemiyorum YDH

SAAF-Irak’ta temaslarını sürdüren İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali




SAAF-Irak’ta temaslarını sürdüren İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi ile yaptığı görüşmede Mısır’da yapılacak uluslar arası toplantıdan mucize beklemediğini söyledi.

 

Mısır’ın Şarmu’ş- Şeyh kentinde yapılacak uluslar arası toplantının Irak hükümetine destek vermesi ve Irak’ın güvenlik ve istikrarına yardımcı olması durumunda bu toplantıyı destekleyeceklerini belirten Laricani, “Irak ziyaretimin amacı tüm alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunmaktır. Bu ziyaretim sırasında Iraklı yetkililerle son derece olumlu temaslarım oldu, biz Irak’ın yasal hükümetini destekliyoruz” dedi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi de İran’ın iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda gösterdiği özeni takdir ettiğini belirterek İran’ın Irak’a verdiği desteğin çok değerli olduğunu söyledi.

 

İran’ın Şarmu’ş- Şeyh Kentinde düzenlenecek uluslar arası toplantıya katılmasından da büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Abdülmehdi, toplantının Irak’ın güvenliğini ve istikrarını sağlamaya dönük olduğunu ifade etti.

 



Makaleler

Güncel