Direnişçiler: ABD ile 7 kez görüştük

img
Direnişçiler: ABD ile 7 kez görüştük YDH

SAAF- Irak’taki silahlı gruplardan birinin temsilcisi, ABD’nin Bağdat büyükelçisi Zalmay Halilzad’la




SAAF- Irak’taki silahlı gruplardan birinin temsilcisi, ABD’nin Bağdat büyükelçisi Zalmay Halilzad’la 7 kez görüştüklerini açıkladı.

 

Şarku’l Evsat gazetesinin verdiği habere göre Gizli Irak Direnişi adlı grubun temsilcisi, ilki bu yılın başlarında Ürdün’ün başkenti Amman’da olmak üzere ABD büyükelçisi Zalmay Halilzad’la 7 kez müzakere yaptıklarını açıkladı.

 

Şarku’l- Evsat gazetesinin röportaj yaptığı temsilci, ABD elçisiyle müzakere yapan heyetin içerisinde kendisinin de bulunduğunu belirterek “Bizimle, yani önde gelen 10 Irak direniş grubunun temsilcisiyle Amerikan büyükelçisi arasında 7 görüşme yapıldı. Bunun üçü 6 Şubat’tan önceydi” dedi. ABD elçisiyle müzakereler yaptık, bunların ilki Ürdün’ün başkenti Amman’da ikincisi de Bağdat’ta; ama el-Hadra Semtinin dışında gerçekleşti. Biz görüşmenin burada yapılmamasını ve kontrolden geçirilmememizi şart koştuk; çünkü biz Irak topraklarında kontrolden geçirilmekten hoşlanmıyoruz” dedi.

 

Kendi ismini ve örgütünün adını tam olarak vermek istemeyen temsilci, bu görüşmeye ABD ile irtibatlı olan ve kendilerinin de güvendikleri bir Iraklının aracılık ettiğini belirterek, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin silahlı gruplarla görüşmeler yaptıkları yönündeki açıklamasından da haberdar olmadığını ifade etti.

 

ABD’lilerle görüşmelerin devam edeceğini belirten temsilci, iki ay önce Irak’taki sorunun çözümü konusunda kapsamlı bir anlaşma taslağı üzerinde anlaştıklarını belirterek “bazı maddeler konusunda ABD’lilerin itirazı olsa da bu taslak değiştirilebilir” dedi ve anlaşma metni konusunda ABD’lilerden henüz olumlu ya da olumsuz bir cevabın kendilerine ulaşmadığını ifade etti.