İran’dan, Kürt, yönetimine, 24, saat, süre" /> İran’dan, Kürt, yönetimine, 24, saat, süre" /> İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre" /> İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre" /> İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre" /> İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre"> İran’dan, Kürt, yönetimine, 24, saat, süre">

İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre

İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre"> img
İran’dan Kürt yönetimine 24 saat süre YDH

YDH-Kirmanşah Valisi, ABD askerleri tarafından tutuklanan İran ticari heyetinin 24 saat içinde serbest bırakılmaması durumunda Kürt yönetimiyle ilişkilerin ciddi zararlar göreceğini söyledi.




YDH-Kirmanşah Valisi, ABD askerleri tarafından tutuklanan İran ticari heyetinin 24 saat içinde serbest bırakılmaması durumunda Kürt yönetimiyle ilişkilerin ciddi zararlar göreceğini söyledi.

 

Fars haber ajansına demeç veren İran’ın Kirmanşah ili valisi Abdülmecid Gafuri, İran heyetinin Kürt yönetiminin daveti üzerine görüşmelerde bulunmak üzere Irak’a gittiğini belirtti.

 

Gafuri, İran heyetinde yer alan ve Amerikalılar tarafından geceleyin kaçırılan Kirmanşah Vali müsteşarının 24 saat içinde serbest bırakılmaması durumunda Kürt yönetimiyle yapılan tüm anlaşmaların askıya alınacağını söyledi.

 

Valilik müsteşarının halen Süleymaniye’de tutulduğunu belirten İranlı yetkili, “sayın Ferhadi, hala Süleymaniye’de tutuluyor. Iraklı yetkililerden ve özellikle de Kürdistan Bölge Yönetimi yetkililerinden konunun takip edilmesini ve Sayın Ferhadi’nin derhal serbest bırakılmasını sağlamasını istiyoruz” dedi.

 

Kirmanşah valiliği tarafından kuzey Irak’a gönderilen resmi heyette ekonomi, ticaret ve hizmet sektörleriyle ilgili yetkililerin bulunduğunu belirten Kirmanşah Valisi Gafuri, heyetin Süleymaniye ile anlaşma çerçevesinde gönderildiğini ve onların güvenliğini sağlamakla yükümlü olan Irak ve Kürt yetkililerinin konuyla ilgili olarak açıklama yapması gerektiğini belirtti.

 

Süleymaniye valiliğinin davetlisi olarak Kuzey Irak’a giden Kirmanşah valiliği ticari heyetinin, bu sabah kaldıkları otelde Amerikalılar tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildiriliyor.

 



Makaleler

Güncel