Rahim, Safevi:, PKK’ya, operasyon, en, doğal, hakk" /> Rahim, Safevi:, PKK’ya, operasyon, en, doğal, hakk" /> Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk" /> Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk" /> Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk" /> Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk"> Rahim, Safevi:, PKK’ya, operasyon, en, doğal, hakk">

Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk

Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk"> img
Rahim Safevi: PKK’ya operasyon en doğal hakk YDH

YDH-İran Devrim Muhafızları Ordusu eski komutanı Yahya Rahim Safevi, kuzey Irak’taki PKK kamplarına operasyon yapmanın en doğal hakları olduğunu söyledi.




YDH-İran Devrim Muhafızları Ordusu eski komutanı Yahya Rahim Safevi, kuzey Irak’taki PKK kamplarına operasyon yapmanın en doğal hakları olduğunu söyledi.

 

İran’ın İngilizce yayın yapan televizyon kuruluşu Press TV’ye açıklamada bulunan General Yahya Rahim Safevi, İran’ın PKK’nın uzantısı olan PJAK adlı örgütün kuzey Irak’taki kamplarını bombaladığını doğrulayarak Kürdistan Bölge Yönetimi’nin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmediğini söyledi.

 

PJAK unsurlarının bölgede İran aleyhine güvenlik ve istikrar sorunları yarattığını belirten General Safevi, ülkesinin sınırlarında güvenliği sağlamanın en doğal hakları olduğunu ifade etti.

 

Irak hükümetinden terörist unsurları bölgeden uzaklaştırarak yükümlülüklerini yerine getirmelerini istediklerini belirten General Safevi, Kürdistan Bölge Yönetimi’nin bu konudaki taleplerine aldırış etmediğini söyledi.

 

General Safevi’nin bu açıklaması ile ilk kez İranlı bir resmi yetkili, İran’ın Kuzey Irak’a askeri operasyon yaptığını teyit etmiş oldu.

 



Makaleler

Güncel