• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile görüşmesi sırasında kamuoyuna açıklanmayan bir teklifte bulunduğu bildiriliyor.




    YDH-Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile görüşmesi sırasında kamuoyuna açıklanmayan bir teklifte bulunduğu bildiriliyor.

     

    İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Rusya devlet Başkanı Vlademir Putin’i kabulü sırasında sarf ettiği “getirdiğiniz teklif üzerinde düşüneceğiz” sözünü gündeme taşıyan İran basını, Rusya Devlet Başkanı’nın Tahran ziyareti sırasında İranlı yetkililere kamuoyuna açıklanmayan bir teklif getirdiğini öne sürüyor.

     

    İran basını, Putin’in ziyaretinden sonra da gündemdeki ağırlığını koruyan esrarengiz teklif konusunda İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer alandaki Baş Müzakereci Ali Laricani’nin ağzını aradı.

     

    Ittılaat gazetesinin haberine göre İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, bugünkü basın toplantısı sırasında Rusya Devlet başkanı Vlademir Putin’in İranlı yetkililere “özel bir görüş” sunduğunu doğruladı.

     

    İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Rusya devlet Başkanı Vlademir Putin’i kabulü sırasında sarf ettiği “getirdiğiniz teklif üzerinde düşüneceğiz” sözünü hatırlatan bir gazetecinin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Laricani “Evet Sayın Putin’in özel bir görüşü” söz konusu” dedi.

     

    Laricani, gazetecilerin “bu özel görüş nükleer alanla mı ilgili?” şeklindeki sorusunu da “Evet nükleer mesele de bu özel görüşün kapsamı içerisinde yer alıyor” şeklinde cevapladı.

     

    Gazetecilerin konunun ayrıntılarına ilişkin ısrarı üzerine Laricani, ”bu konuda zamanı geldiğinde açıklama yapacağız” demekle yetindi.

    

    Makaleler

    Güncel