• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer programla ilgili baş müzakereci Ali Laricani, görevinden istifa etti.




    YDH-İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer programla ilgili baş müzakereci Ali Laricani, görevinden istifa etti.

     

    İran Hükümet Sözcüsü Gulam Hüseyin İlham, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin daha önce de birkaç defa istifa ettiğini; ancak Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Laricani’nin istifasını bu kez kabul ettiğini belirtti.

     

    Ali Laricani’nin istifasından sonra İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreterliğine Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a yakınlığıyla bilinen dışişleri bakanlığı görevlilerinden Said Celili’nin getirildiği bildiriliyor.

     

    Salı günü 5+1 Grubu Temsilcisi Javier Solana ile Roma’da görüşeceği açıklanan Laricani’nin istifası şok etkisi yaratırken, söz konusu görüşmenin iptal edilebileceği ifade ediliyor.

     

    Ali Laricani’nin öteden beri İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la görüş farklılıkları bulunduğuna değinen siyasi gözlemciler, istifanın Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in son İran ziyaretinde gündeme gelen teklifi ile ilgili olabileceğini belirtiyorlar.

     

    İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Putin’i kabulü sırasında sarf ettiği “teklifiniz üzerinde düşüneceğiz” sözü üzerine Putin’in Tahran’a nükleer programla ilgili özel bir teklif getirdiği yorumları yapılmış, Laricani’nin de basın toplantısı sırasında doğruladığı teklifle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Putin’in hiçbir özel teklif getirmediğini söylemişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel