• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad; İran, Türkiye ve Irak’ın dost ve kardeş olduğunu belirterek “hepimizin kaderi birbirine düğümlüdür; ortak çıkarlarımızı korumamız gerekir” dedi.




    YDH-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad; İran, Türkiye ve Irak’ın dost ve kardeş olduğunu belirterek “hepimizin kaderi birbirine düğümlüdür; ortak çıkarlarımızı korumamız gerekir” dedi.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı kabul eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bölgeyle ilgili tehdit ve tehlikelere değindi ve “Düşmanlar, uzun vadeli bir perspektifle hepimiz üzerinde hakimiyet kurmak istiyor; onlar İran, Türkiye ve Irak gibi bölge ülkelerinin güçlenmesini, güvenlik ve huzur içinde yaşamasını istemiyor” dedi.

     

    İşgalcilerin bölgedeki varlıklarının güvenlik sorunlarının kaynağını teşkil ettiğini belirten Ahmedijead, “İşgalciler, bölge halklarının güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Bunlar bölge sağlığına zarar veren bir mikrop gibiler” diye konuştu.

     

    İran’ın terörle mücadele konusundaki tecrübelerine değinen İran Cumhurbaşkanı, “teröristler birer kukladır ve bunlar cinayetten beslenir. Bölge halkları işbirliği yaparak ve ortak adımlar atarak terörizmin kökünü kurutmalıdır” dedi.

     

    Kuzey Irak’taki duruma yönelik açıklamalarda da bulunan Ahmedinejad, Irak Cumhurbaşkanının ve Başbakanının bölgedeki teröristlere karşı olduğunu belirterek bunların teröristlerle mücadelede her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

     

    Dışişleri Bakanı Ali Babacan da bölge ve Irak konusunda değerlendirmelerde bulunarak Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi.

     

    Türkiye-İran ilişkilerinin tarih boyunca dostça ve kardeşçe olduğunu belirten Babacan, Türkiye’nin her alanda İran’la ilişkilerini geliştirmek istediğini ifade etti.

     

    Terörizme mücadelenin ülkelerin doğal hakkı olduğunu belirten Babacan, İran’ın terör örgütleriyle yapılan mücadeleye verdiği desteği takdir ettiklerini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel