• 03/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah’a ait haftalık el-İntikad gazetesi, Lübnan savaşı tecrübesinin Gazze’de tekrar edildiğini belirtti.




    YDH-Hizbullah’a ait haftalık el-İntikad gazetesi, Lübnan savaşı tecrübesinin Gazze’de tekrar edildiğini belirtti.

     

    İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısıyla ilgili bir değerlendirmeye yer veren el-İntikad gazetesi, “her gün Hamas’ın füze saldırılarına hedef olan 250 binden fazla siyonistin baskısı, İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesine sebep oldu” diye yazdı.

     

    İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Filistinli direniş gruplarının da işgal altındaki topraklara füze saldırıları düzenlediğine dikkat çeken el-İntikad gazetesi, İsrail İç güvenlik Bakanı Avi Ditcher’in kabinede yaptığı konuşmada Gazze’ye bir hafta boyunca şiddetli saldırılar düzenlenmesine rağmen Filistinlilerin füze saldırılarının önlenemediğini söylediğini belirtti.

     

    Avi Ditcher’in, İsrail kabinesinde yaptığı konuşmada “Biz Gazze’de istenen düzeyde bir caydırıcılık kazanamadıktan sonra, Hamas bize yönelik saldırıları neden durdursun?” dediğini nakleden el-İntikad gazetesi, İsrailli bakanın Hamas’ın elindeki füze kapasitesini de geliştirdiğini söylediğini belirtti.

     

    Hamas’ın Askalan kentini vurabilen füzelere sahip olduğunu belirten Ditcher, “daha önce 125 bin kişi Hamas’ın saldırılarına hedef oluyordu; şimdi ise 250 bin kişi bu saldırılara hedef oluyor” dedi.

     

    İsrail, 2006’daki Temmuz Savaşı’nda, Hizbullah’ı bir daha İsrail’e füze saldırısı düzenleyemeyecek hale getireceğini ve Hizbullah’ın askeri altyapısını çökerteceğini belirtmiş; ancak savaş boyunca Hizbullah’ın günde 300 füze fırlatmasına engel olamamıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel