Başbakan Heniye'den Filistinlilere sevindirici haber

img
Başbakan Heniye'den Filistinlilere sevindirici haber YDH

SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, sürdürülen ulusal diyalog toplantılarında büyük ilerlemeler




SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, sürdürülen ulusal diyalog toplantılarında büyük ilerlemeler kaydedildiğini açıkladı.

 

Haftalık bakanlar kurulu toplantısından sonra bir açıklamada bulunan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Filistin ulusal diyalogunun olumlu bir çizgide sürdüğünü belirterek görüşmelerde büyük ilerlemeler sağlandığını ve bir ulusal uzlaşma çok yakın bulunduklarını belirtti.

 

Ulusal uzlaşmanın sağlanması konusunda tüm Filistinli grupların büyük bir çaba gösterdiğini belirten Başbakan Heniye, ulusal diyalog toplantılarına katılan tüm gruplara yapıcı tutumlarından dolayı teşekkür etti.

 

Ulusal diyalog toplantılarında birtakım küçük sorunların kaldığını belirten Heniye, ulusal uzlaşmaya çok yakın olduklarını belirtti.

 

Öte yandan Filistin’de yapılan yeni bir kamuoyu araştırmasına göre Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın gündeme getirdiği referanduma, ankete katılanların yüzde 47’si “evet” oyu kullanacağını açıklarken katılımcıların yüzde 44’ü red oyu vereceğini belirtiyor.

 

Katılımcıların yüzde 75’inin “esirler belgesi”ni desteklediğini açıklayan araştırmayı yapan kuruluşun yetkilisi Halil Şikaki’ye göre, bu sonuçlar Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a referandum kararından vazgeçmesi, Hamas hükümetine de belgeyi onaylaması yönünde mesaj veriyor.