• 10/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah’ın güney Lübnan yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk, İsrail işgali altındaki Lübnan topraklarının çok yakında kurtarılacağını belirtti.




    YDH- Hizbullah’ın güney Lübnan yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk, İsrail işgali altındaki Lübnan topraklarının çok yakında kurtarılacağını belirtti.

     

    El-Hayat gazetesinin haberine göre Hizbullah’ın güney Lübnan yetkilisi Şeyh Nebil Kavuk, İsrail işgali altındaki Şeba Çiftlikleri, Kefer Şuba tepeleri ve Gacer köyünün çok yakında işgalden kurtarılacağını belirterek İsrail’in güçten başka bir dilden anlamadığını söyledi.

     

    Hizbullah’ın 2000 yılında güney Lübnan’ı İsrail işgalinden kurtardığına işaret eden Şeyh Nebil Kavuk, “Ulusal sorumluluk, 2000 yılındaki zaferin tamamlanmasını gerektirmektedir. Lübnan’ın gücünün en temel kaynaklarından biri olan Direniş’in stratejisi, ülkenin diğer topraklarının da kurtarılmasını öngörmektedir. Zira bu konudaki diplomatik girişimler çıkmaza girmiştir” dedi.

     

    Şeyh Nebil Kavuk Lübnan ordusu ve UNIFIL güçlerinin geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı sınırdaki el-Abbasiye köyünde yaptığı konuşmada işgal altındaki Lübnan topraklarının diplomatik yollarla kurtarılacağı yönündeki beklentilerin anlamsız olduğunu belirterek “şunu bir kez daha vurguluyorum ki topraklarımızın işgalden kurtarılmasının tek yolu direniştir. Biz Abbasiye halkına söz verdik: Lübnan Direniş’i çok yakında Şeba Çiftlikleri’ne, Kefer Şuba tepelerine ve Gacer köyüne zafer bayrağını dikecektir” dedi.

     

    İsrail ordusunun sınırın Abbasiye köyü karşısındaki bölümüne yığınak yaptığı bir dönemde Şeyh Nebil Kavuk ve beraberindeki Hizbullah heyetinin Ababsiye köyüne gelmesi dikkat çekici bulundu.