7 silahlı grup uzlaşma planını olumlu karşıladı

img
7 silahlı grup uzlaşma planını olumlu karşıladı YDH

SAAF-Irak’taki 7 silahlı grup Başbakan Nuri el-Maliki tarafından açıklanan




SAAF-Irak’taki 7 silahlı grup Başbakan Nuri el-Maliki tarafından açıklanan ulusal uzlaşma planını olumlu karşıladığını açıkladı.

 

Iraklı kaynakların bildirdiğine göre Ebu Gureyb, Ramadi ve Felluce’de faaliyet gösteren “Ketaibu Sevretu’l Işrin”, “Ceyşu’l İslami”, “Ceyş-i Muhammed”, “Ebtalu’l Irak”, “9 Eylül Örgütü”, “Ketaibu’l Feth”, “el-Kıyadetu’l- Amme li’l Kuvvati’l Musellaha” adlı silahlı gruplar, Başbakan Maliki tarafından açıklanan ulusal uzlaşma planına olumlu baktıklarını ifade ettiler.

 

Başbakan Maliki’ye yakınlığıyla bilinen Irak parlamentosu üyesi Hasan es-Senid de, Irak’ta yayınlanan es-Sabah gazetesine verdiği demeçte tarafsız kaynakların 7 silahlı grubun uzlaşma planına destek verdiğini söylediğini belirtti.

 

Bu grupların Iraklıların kanına ellerini bulaştırmadığını belirten es-Senid, Başbakan’ın en kısa sürede bu gruplarla görüşme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

 

Daha önce de Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin “Ketaibu Sevretu’l Işrin”, “Ceyşu’l İslami”, “Ceyş-i Muhammed”, “Ketaibu’s- Selahaddin” ve “Ketaibu’l Livau’l Hakk” adlı silahlı gruplarla görüştüğü açıklanmıştı.