• 02/01/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’i kabul eden İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Gazze halkının ve İslami direnişin tüm İslam dünyasının yüzünü ağarttığını söyledi.




    YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’i kabul eden İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Gazze halkının ve İslami direnişin tüm İslam dünyasının yüzünü ağarttığını söyledi.

     

    Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran’a giden Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, bugün İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile görüştü.

     

    İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei görüşme sırasında İslami direnişin Gazze savaşında kazandığı zaferi tebrik ettiğini belirterek “Gazze halkı ve İslami direniş hepimizin yüzünü ağarttı, gösterdiği sabır ve direnişle bu büyük ve zorlu imtihandan başarıyla çıktı” dedi.

     

    İsrail ordusuna karşı kazanılan zaferin iman ve cihadın bir sonucu olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, “Mücahit kardeşim Filistin Başbakanı İsmail Heniye’yi de cihadından ve kararlı tutumundan dolayı tebrik ediyorum. Allah’ın, Filistin halkının imanının ve cihadının bereketiyle kazanılan bu zaferi gelecekteki zaferlerin bir öncülü kılmasını umuyorum” diye konuştu.

     

    Gazze savaşının siyasi ve psikolojik düzeyde ve propaganda düzeyinde devam ettiğini belirten Ayetullah Hamenei, Filistin direnişinin savaşın yeniden başlaması ihtimali de dahil olmak üzere tüm seçeneklere dikkat ve titizlikle hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

     

    Düşmanın askeri alanda elde edemediğini siyasi alanda kazanmaya çalıştığını belirten Ayetullah Hamenei, Filistin direnişinin askeri alanda gösterdiği kararlılık ve istikameti siyasi alanda da göstermesi gerektiğini söyledi.

     

    Gazze’nin en kısa zamanda yeniden yapılandırılmasının gerekliliğine değinerek İran’ın bu konuda her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, Gazze savaşı konusunda yapılan psikolojik savaşa da dikkat çekerek “Düşman bu savaşla ilgili olarak gerçekleri çarpıtmaya ve Hamas’ı halkın yaşadığı acıların sorumlusuymuş gibi göstermeye çalışıyor. Maalesef Gazze’ye komşu olan bazı Arap ülkeleri de bu propagandaları körüklüyor” dedi.

     

    Düşmanın bu psikolojik savaşının etkisiz bırakılması için Filistin direnişinin ve halkının doğru tutumunun sürekli olarak vurgulanması gerektiğini belirten Ayetullah Hamenei, “Hamas ve İslami direniş, Arap medyasından bu doğru tutumun yansıtılmasını talep etmelidir” dedi.

     

    İsrailli yetkililerin Gazze’de işledikleri savaş suçları dolayısıyla yargılanması konusunda ciddi adımlar atılması gerektiğini belirten Ayetullah Hamenei, başta İçişleri Bakanı Said Sıyam olmak üzere İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden tüm Filistinlilere Allah’tan rahmet ailelerine de sabır dilediğini söyledi.

     

    Gazze savaşı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bir rapor sunan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal de Gazze halkının en büyük desteği İran’dan gördüğünü belirtti ve “Ben Gazze halkının ve Filistin İslami direnişinin bir temsilcisi olarak verdiğiniz siyasi ve manevi destekten dolayı zat-ı alilerinize ve büyük ve onurlu İran halkına teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.

     

    “İran İslam Cumhuriyeti Gazze halkının bu zaferinde büyük bir pay sahibidir, bu zaferin ortağıdır” diyen Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Gazze zaferinin Filistin’in özgürlüğünün ve Kudüs’ün kurtarılmasının öncüsü olmasını umduğunu söyledi.

     

    İsrail’in dayattığı savaşla hiçbir siyasi hedefine ulaşamadan geri çekilmek zorunda kaldığına dikkat çeken Meşal, “bugün siyasi savaş, ablukanın kaldırılması ve sınır kapılarının açılması için yapılan savaş başladı. Yapılan tüm siyasi ve psikolojik baskılara rağmen Filistin hükümeti ve İslami direniş, başta 2005 yılında imzalanan ve Rafah sınır kapısının açılmasına karşılık daimi ateşkes öngören anlaşmayı ve Siyonist düşmanın dayattığı şartları kabul etmedi ve etmeyecektir” dedi.

     

    Gazze’nin yeniden yapılandırılması konusuna da dikkat çeken Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Gazze’nin yeniden yapılandırılmasının Filistin’in yasal hükümetinin önceliği olduğunu ve bu konuda elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.