• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan eski başbakanlarından Refik Hariri suikastıyla ilgili olarak tutuklu bulunan üç Lübnanlının kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.




    YDH- Lübnan eski başbakanlarından Refik Hariri suikastıyla ilgili olarak tutuklu bulunan üç Lübnanlının kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

     

    Wall Streeet Journal gazetesinin haberine göre Refik Hariri cinayetiyle ilgili uluslar arası mahkemenin çalışmalarına başlamasına sayılı günler kala söz konusu mahkemede yargılanacak olan 7 kişiden üçü kefaletle serbest bırakıldı.

     

    Tahliye edilen üç kişinin tutuksuz yargılanacakları belirtilirken, geri kalan Suriye yanlısı dört generalin tutuklu olarak yargılanacakları ifade edildi.

     

    Uluslar arası mahkemede yargılanmayı bekleyen 7 üst düzey güvenlik yetkilisi, Refik Hariri’nin öldürüldüğü dönemde polis müdürlüğü, askeri istihbarat ve cumhurbaşkanlığı muhafız alayı komutanlığı gibi görevlerde bulunuyorlardı.

     

    Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Mustafa Hamdan, İç Güvenlik Servisi Başkanı General Ali Hac, Askeri İstihbarat Servisi Başkanı General Raymond Azer ve General Cemil es-Seyyid, 2005 yılının ağustos ayından beri cezaevinde bulunuyor.

     

    Refik Hariri cinayeti ile ilgili uluslar arası mahkeme Fuad Sinyora hükümetinin talebiyle kurulmuştu.

     

    Ulusalar arası mahkemenin görevlendirdiği Alman vatandaşı ilk savcı, Refik Hariri’nin Suriye ve Lübnan istihbaratı tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel