• 05/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- ABD, İsrail ve emperyalizm konularındaki sözleriyle sıkça gündeme gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın kişisel sitesinde yer verilen hakaret içeren yorumlar İran’da tartışma yarattı.




    YDH- ABD, İsrail ve emperyalizm konularındaki sözleriyle sıkça gündeme gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın kişisel sitesinde yer verilen hakaret içeren yorumlar İran’da tartışma yarattı.

     

    İran’dan yayın yapan ayandenews adlı internet sitesi, “Ahmedinejad’ın sitesinde cumhurbaşkanına hakaret” başlığıyla yayımlanan haberde İran basın kurulundan bazı yetkililerin cumhurbaşkanına hakaret içeren yazılara yer verdiği için bazı siteleri eleştirdiğine dikkat çekerek Ahmedinejad’ın kendi sitesinde cumhurbaşkanına hakaret içeren yorumlara yer vermesini bir çelişki olarak ortaya koydu.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın http://www.ahmadinejad.ir adresindeki kişisel sitesinin İngilizce bölümünde kendisini ve görüşlerini destekleyen yorumların yanı sıra hakaret içeren ifadelerin de yayımlanması dikkat çekici bulundu.

     

    İşte Ahmedinejad’ın sitesine yazılan çarpıcı yorumlardan bazıları:

    (Meksika) Juan Pablo lla Amador: "Siyonizm ve Amerikan emperyalizmine karşı koyma cesareti taşıyan, aklıselim sahibi çok az lider vardır, siz ve tüm halkınız için en iyi dileklerimle."

     

    (ABD) Jack Meyhoffer: "Umarım birisi en kısa zamanda kafana bir kurşun sıkar."

     

    (Çin) Frank Fu: "Başlıktan hoşlandım ayırdığınız zaman ve ilham verici sözleriniz için teşekkür ederim. Bence bu yolla, gittikçe daha fazla Çinli sizi ve ülkenizi daha iyi tanıyacak. Çok teşekkürler!!"

     

    (ABD) Kevin: "Sen Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatacak tipte bir adamsın. Bazen bayağı aptal şeyler söylüyorsun."

     

    (Hindistan) Ali Khan Auk: "Ekselansları, sitenizi ziyaret etmek ve yalnızca İslami dünyanın değil, özgür dünyanın bir liderinin bu şahane bloğuna yorumlarımı göndermek bana engin bir kıvanç veriyor. Dünyayı bir araya getirmede ve onu yaşayacak daha güvenli bir yer haline getirmede gösterdiğiniz dikkate şayan çabaları takip ediyorum."

     

    (ABD) Colby Brown: "Tanrı İran’ı korusun, Bush ve İsrail İran’a karşı adaletsiz. Üniversitemizde size yapılan muameleden dolayı özür dilerim. Bütün Amerikalılar Bush’la aynı değildir. Tanrı’nın selameti İran’ın ve diğer tüm dünyanın üzerine olsun!"

     

    (Çin) Isis Wong: "Bloğunuza sadece bir göz atmak için girmiştim, bir blog kurma fikrini düşünmeniz çok açık görüşlüce. Daha önce uluslararası siyasetle pek ilgilenmemiştim, ama sizi çok akıllı ve zeki bir başkan olarak görüyorum~ Dilerim İran ve sizin için her şeyin en iyisi olsun!”

     

    (ABD) Ken Mcfly: "yavaşça öl..."

     

    (Almanya) John Walker: "hoş blog, ama daha sık post atmalısınız"