• 05/03/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail’in eski Genel Kurmay Başkanı Dan Halutz, Hizbullah karşısında istihbarat konusunda başarısız olduklarını itiraf etti.




    YDH- İsrail’in eski Genel Kurmay Başkanı Dan Halutz, Hizbullah karşısında istihbarat konusunda başarısız olduklarını itiraf etti.

     

    İsrail Kanal-2 televizyonuna demeç veren eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a yönelik suikast planlarını gerçekleştiremediklerini belirterek Hizbullah karşısında istihbarat alanında başarısız kaldıklarını söyledi.

     

    “Hizbullah Lideri Nasrullah’ı ortadan kaldırmak için çok çalıştık, bu konuda o kadar ciddi çaba gösterdik ki, ben onu bir daha sağ görebileceğimize ihtimal vermiyordum” diyen İsrail esi Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Nasrullah’a yaklaşmayı bile başaramadıklarını söyledi.

     

    “Ona birazcık yaklaşabilseydik, o bugün ölüler arasında olacaktı; şunu itiraf etmeliyim ki onu öldürme konusunda başarısız olduk” diyen Halutz, Hizbullah Genel Skreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın izine ulaşabilmek için en ileri teknolojiden yararlandıklarını ancak Nasrullah’a ulaşamadıklarını söyledi.

     

    İsrail’de Hizbullah’la yapılan 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nda İsrail ordusunun yenilgisinin sebeplerini araştırmak için kurulan Winograd komisyonu, hazırladığı raporda yaşanan yenilgiden dönemin Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’u sorumlu tutmuş ve Halutz, savaştan hemen sonra görevinden alınmıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel