• 05/06/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan’a ait Gacer köyünün kuzeyinden çekilme konusunun İsrail’de bir siyasi bunalıma dönüştüğü bildirildi.




    YDH- Lübnan’a ait Gacer köyünün kuzeyinden çekilme konusunun İsrail’de bir siyasi bunalıma dönüştüğü bildirildi.

     

    İşgal altında tuttuğu Gacer köyün kuzey bölümünden çekilme konusunun ele alındığı İsrail’de aşırı sağcı parlamenterlerin buradan çekilmenin Hizbullah için bir zafer olacağını ileri sürerek çekilmeye muhalefet ettikleri bildirildi.

     

    İsrail radyosunun haberine göre aralarında iktidardaki Likud Partisi milletvekillerinin de bulunduğu aşırı sağcı milletvekilleri, Başbakan Benyamin Netanyahu’dan ABD ziyareti öncesinde Başkan Barack Obama’ya Gacer’den çekilerek hediye vermekte acele etmemesini isteyerek bu çekilmenin Hizbullah’ın zaferi olarak algılanacağını söylediler.

     

    İsrailli parlamenterler ayrıca İsrail ordusunun Gacer’in Lübnan’a ait olan kuzey bölümünden çekilmesi durumunda Hizbullah’ın buraya nüfuz ederek burada İsrail ordusu hakkında istihbarat toplayacak bir şebeke oluşturmasından endişe ettiklerini ifade ettiler.

     

    İsrail radyosu sağcı parlamenterlerin Gacer’den çekilme konusunda iki öneri getirdiklerini belirterek “Ya Gacer’in tamamından çekilmeliyiz; ya da bu bölgeyi Suriye ile Golan Tepeleri konusunda sürdürülen müzakerede bir sonuç alıncaya kadar elde tutmalıyız” dediklerini duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel