• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, cumhurbaşkanı yardımcılığına dünürü olan Rahim Meşşai’yi atamasına yönelik tepkiler büyüyor.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, cumhurbaşkanı yardımcılığına dünürü olan Rahim Meşşai’yi atamasına yönelik tepkiler büyüyor.

     

    Çeşitli dini konulardaki düşünceleri ve “İsrail halkı”nı İran’ın dostu olarak niteleyen açıklaması sebebiyle tepki toplayan İsfendiyar Rahim Meşşai’nin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanlığı başyardımcılığına getirilmesi, he reformcu hem de muhafazakar kanada mensup siyasiler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor.

     

    İran parlamentosunun önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Ahmed Tevekkuli, Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanlığı yardımcılığına getirilmesini sert bir şekilde eleştirerek Meşşai’nin değil cumhurbaşkanı yardımcılığı, aslında hiçbir idari makama liyakatli olmadığını söyledi.

     

    Meşşai’yi İslam’ın ve devrimin temel ilkelerine aykırı olan sapkın görüşlere sahip olmakla suçlayan Tevekkuli, “İslam’ın temel ilkelerine aykırı olarak dünyada bir dinin hakimiyet döneminin sona erdiğine inanan ve uydurma İsrail halkını İran’ın dostu olarak gören bir kişi sadece cumhurbaşkanı yardımcılığına değil hiçbir yöneticiliğe layık değildir” dedi.

     

    İran’da cumhurbaşkanı yardımcılarının göreve başlayabilmesi için bakanlar gibi meclisten güvenoyu almaları gerekmiyor.