• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanı yardımcılığına Rahim Meşşai’yi atamasına yönelik tepkiler sürüyor.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından cumhurbaşkanı yardımcılığına Rahim Meşşai’yi atamasına yönelik tepkiler sürüyor.

     

    Dün İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanı yardımcılığından alınması için Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a yazılı mesaj gönderdiğinin açıklanmasından sonra bugün de ülkedeki taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi’nin Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanı yardımcılığına atanmasının gayri meşru olduğu yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

     

    Resa haber ajansının bildirdiğine göre İranlı taklit mercilerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, İsfendiyar Raim Meşşai’nin cumhurbaşkanı yardımcılığına atanmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruya “bu tür bir kişinin böylesi bir makama atanması gayrimeşrudur” diye cevap verdi.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın dünürü olan İsfendiyar Rahim Meşşai, İsrail halkının İran’ın dostu olduğunu belirten açıklaması ve hacc ve umre işlerini başında bulunduğu turizmden sorumlu cumhurbaşkanlığı yardımcılığına bağlamak istemesi yüzünden büyük tepki toplamıştı.

     

    Ayetullah Mekarim Şirazi, bugün bir grup mukallidinin konuyla ilgili sorusuna verdiği cevapta “Bu tür bir kişinin böylesi bir makama atanması gayrimeşrudur. Eğer bu atama bazı sayın yetkililer tarafından hatayla yapılmış bir işse bunun en kısa sürede düzeltilmesi gerekmektedir” ifadesine yer verdi.