• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei’yi görevden aldığı bildirildi.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei’yi görevden aldığı bildirildi.

     

    İran devlet televizyonu, ismini açıklamadığı bir yetkilinin “İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei, artık Ahmedinejad kabinesinin üyesi değil” şeklinde açıklamada bulunduğunu duyururken, Kültür ve İslami İrşad Bakanı Seffar Herendi’nin görevden alındığına ilişkin haberler ise henüz hükümet yetkilileri tarafından teyit edilmedi.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın hükümet kadrolarında giriştiği tasfiyeye tepki gösteren Tahran Milletvekili Hüccetulislam Ali Mutahhari, “Ahmedinejad, sinirlerine hakim olmalı, anayasanın 136. Maddesi doğrultusunda güven oylamasına kadar kabinenin yarısının değiştirilmesi durumunda fiilen ortada yasal bir hükümet kalmayacak” dedi.

     

    Öte yandan Fars Haber Ajansı, hükümet kaynaklarının İstihbarat Bakanı’nın görevden alınmasına rağmen hükümetin henüz anayasanın 136. Maddesi kapsamına girmediğini ve görev süresi sona ermekte olan 4 yıllık 9. Hükümetin normal çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladığını duyurdu.

     

    İran anayasasının 136 maddesine göre kabine üyelerinin yarısının görevden alınması veya değiştirilmesi durumunda hükümetin yeniden güvenoyu alması gerekiyor.

     

    Rahim Meşşai'nin cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesine sert tepki gösteren İstihbarat Bakanı Muhsin Ejei, seçim sonrasında tutuklanan şahısların “itiraflarının” televizyonda yayımlanması önerisine de karşı çıkmıştı.