• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Sanayi Bakanı, başkasına ait bir icadı kendi adına kaydettirerek patent sahtekarlığı yapmaktan suçlu bulundu.




    YDH- İran Sanayi Bakanı, başkasına ait bir icadı kendi adına kaydettirerek patent sahtekarlığı yapmaktan suçlu bulundu.

     

    Tahran umumi mahkemesi, Ahmedinejad kabinesinin Sanayi Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan’ı başkasına ait bir icadı sahtekarlık yaparak kendi adına kaydettirmek suçundan mahkum etti.

     

    Mahkeme kararında “Deprem için güvenli oda” adlı icadın davanın şikayetçisi olan Ferzad Selimi’ye ait olduğunun anlaşıldığı belirtilerek Sanayi Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan’ın “projeyi çalarak kendi adına kaydettirdiği” hükmüne varıldığı belirtildi.

     

    Ferzad Selimi’nin depremle ilgili icadını Dr. Mahmud Ahmedinejad’ın Tahran belediye başkanlığı döneminde belediyeye ve basına sunduğunu belirten mahkeme halen Sanayi Bakanlığı görevini yürüten Ali Ekber Mihrabiyan’ın da o dönemde Ahmedinejad’ın yardımcısı olduğunu ifade etti.

     

    O dönemde Tahran Belediyesi kriz Yönetimi Merkezi’nin projenin sahibi olan Ferzad Selimi’yi göz ardı ettiği belirtilirken, söz konusu projenin “Depremle Mücadelede Yeni Bakış Açısı” adı altında kitaplaştırıldığı Tahran Bilim ve Sanat Üniversitesi tarafından basılan kitabın yazarları olarak da “Ahmedinejad, Mihrabiyan ve Davud Mazlum” isimlerinin yer aldığı ifade edildi.

     

    9. Hükümetin Sanayi Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan’ın patent hırsızlığından mahkum edilmesinin, 10. hükümette bakan olarak güvenoyu alabilmesini zorlaştıracağı bildiriliyor.

     

    Ahmedinejad’ın Bilim Bakanı Muhammed Mehdi Zahidi ile İçişleri Bakanı Ali Kordan da sahte diploma ibraz etmeleriyle gündeme gelmiş ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Ali Kordan’ı içişleri bakanlığından almak zorunda kalmıştı.