• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Tel Aviv rejiminin Lübnan’la görüşme başlatmak istediğini yazdı.




    YDH- İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Tel Aviv rejiminin Lübnan’la görüşme başlatmak istediğini yazdı.

     

    Haaretz gazetesi, İsrail hükümetinin ilk Arap İsrail savaşının ardından 1949’da kurulan ateşkes komisyonunu yeniden canlandırarak Lübnan’la görüşmeler başlatmak istediğini yazdı.

     

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun dışişleri bakanından bir sonraki bakanlar kurulu toplantısında Lübnan’la görüşme başlatılması yönündeki görüşünü açıklamasını istediğini belirten gazete, ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mithel’in de ABD Başkanı Barack Omaba’nın İsrail’den Filistinlilerle, Suriye’yle ve Lübnan’la görüşme başlatmasını istediğini söylediğini ifade etti.

     

    İsrail’le barış anlaşması imzalayacak son Arap ülkesi olacağını defalarca açıklayan Lübnan’ın Dışişleri Bakanı Fevzi Salluh ise İsrail’le görüşmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

     

    Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgayt’ın ABD Ortadoğu Temsilcisi George Mitchel’in İsrail’le Lübnan arasında görüşme başlatılması için çalıştığına yönelik açıklamasını reddeden Salluh, Mitchel’le bu konuda hiçbir görüşme yapmadıklarını belirterek Lübnan’ın İsrail’le doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir şekilde görüşmemek şeklinde resmi bir tutumunun olduğunu ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel