• 08/04/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, İsrail ordusunun Hizbullah’la yeni bir savaş için hazırlık yaptığını belirtti.




    YDH- Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, İsrail ordusunun Hizbullah’la yeni bir savaş için hazırlık yaptığını belirtti.

     

    İsrail ordusunun Hizbullah’la yeni bir savaş için askeri tatbikatlar yaptığını belirten el-Cezire televizyonu, Amerika’da yayımlanan Herald Tribune gazetesinin İsrail ordusunun Hizbullah’a yönelik bir yıldırım operasyonu için hazırlık yaptığını yazdığını duyurdu.

     

    Herald Tribune gazetesi, İsrailli askeri yetkililere dayandırdığı haberinde İsrail ordusunun Litani Nehri’nin güneyindeki Hizbullah’a ait sığınakları ve tünelleri ele geçirmek için düzenlenecek bir yıldırım operasyonu için hazırlıklar yaptığını yazdı.

     

    İsrail ordusunun Hizbullah’la yapılacak savaşı en kısa sürede bitirmek üzere hazırlıklar yaptığını belirten gazete, Lübnan sınırında alarm durumunda bekletilen İsrail birliklerinin tatbikatlarını arttırdığını ifade etti.

     

    Gazeteye açıklamada bulunan İsrailli askeri yetkililer, Hizbullah’ın da güneyde Lübnan ordusu ile koordinasyonunu arttırdığını söyledi.

     

    Öte yandan Lübnan ordusu bugün İsrail hava kuvvetlerine ait uçakların Lübnan hava sahasını yeniden ihlal ettiğini açıkladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel