• 08/07/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Onuncu dönem İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Muhsin Rızai, seçimlerden sonra yaşanan olaylarla ilgili uyarılarda bulundu.




    YDH- Onuncu dönem İran Cumhurbaşkanlığı adaylarından Muhsin Rızai, seçimlerden sonra yaşanan olaylarla ilgili uyarılarda bulundu.

     

    Irak’la yapılan savaş döneminde hayatını kaybeden bir komutanı anmak için düzenlenen bir törende konuşan Devrim Muhafızları Ordusu eski Komutanı Muhsin Rızai, “bugün şehitler aramızda olsaydı, velayet takipçisi büyük ve birleşik bir cephe oluştururlardı ve bize halk adına velayete, velayet adına da üniversite yurtlarına saldırmayın derlerdi” diye konuştu.

     

    İslam Cumhuriyeti’nin halkla velayetin birleşimi olduğunu belirten Dr. Muhsin Rızai, bu ikisinin birbirinden ayrılması durumunda kaos meydana geleceğini söyledi.

     

    Öte yandan seçim sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak yargılanan ve kadife devrim yaparak rejimi devirmeye çalışmakla suçlananların mahkemesinin ikinci duruşması yarın yapılacak.

     

    İktidar kanadı, bazı sanıkların bir önceki mahkemede ortaya attıkları iddialar sebebiyle Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin, Muhammed Hatemi’nin ve Mir Hüseyin Musevi’nin rejimi devirmeye teşebbüs suçundan yargılanmasını isterken, Ahmeinejad muhalifleri mahkemenin siyasi intikama dönüştürülmek istendiğini öne sürüyor.