• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’da cezaevinde tutuklulara kötü muamele ettikleri belirlenen 12 cezaevi görevlisi ile bir yargıcın görevden alındığı açıklandı.




    YDH- İran’da cezaevinde tutuklulara kötü muamele ettikleri belirlenen 12 cezaevi görevlisi ile bir yargıcın görevden alındığı açıklandı.

     

    Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaşanan olaylarla ilgili olarak tutuklanan kişilerin durumunun araştırılması için İran Meclisi tarafından kurulan araştırma Komisyonunun Başkanı Perviz Serveri, İslam İnkılabı Rehberi’nin emriyle kapatılan Kehrizek Tutukevi’nde görev yapan 12 güvenlik görevlisinin görevden alındığını açıkladı.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre parlamento muhabirlerine açıklamada bulunan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Perviz Serveri, meclis tarafından görevlendirilen özel komisyonun tutuklularla, serbest bırakılanlarla, cezaevi yetkilileriyle ve yargıçlarla görüşmelerde bulunduğunu belirterek “yaptığımız görüşmelerden sonra Kehrizek Tutukevi’nde görev yapan hemen hemen tüm yetkililer görevden alındı” dedi.

     

    Kehrizek Tutukevi’nde görev yapan 12 güvenlik görevlisi ile görevini kötüye kullanan bazı yargıçların da görevden alındığını belirten Serveri, söz konusu kişilerle ilgili yargı sürecinin de başlatıldığını söyledi.

     

    Tutuklulara yönelik tecavüz iddialarına da değinen Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Perviz Serveri, tüm ceza ve tutukevlerinde yaptıkları araştırmada söz konusu iddiaları destekleyecek tek bir bulguya bile rastlamadıklarını ifade etti.