• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’da yaşanan siyasi tartışmalarla ilgili olarak ülkenin siyasi başkenti Tahran’la ülkenin dini başkenti Kum’da verilen cuma hutbeleri birbirinden farklı mesajlar taşıyordu.




    YDH- İran’da yaşanan siyasi tartışmalarla ilgili olarak ülkenin siyasi başkenti Tahran’la ülkenin dini başkenti Kum’da verilen cuma hutbeleri birbirinden farklı mesajlar taşıyordu.

     

    Tahran’daki cuma namazını kıldıran Anayasayı Koruyucular Kurulu üyelerinden Ayetullah Cenneti, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Mir Hüseyin Musevi ile Mehdi Kerrubi’yi ima ederek olayların asıl sorumlularının tutuklanması gerektiğini belirtti.

     

    Ayetullah Cenneti, cuma hutbesinde cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına itiraz eden Mir Hüseyin Musevi ile Mehdi Kerrubi’yi “kargaşanın liderleri” ve “fesadın anası” olarak nitelendirerek “Niçin kargaşanın liderleri ve herkesin çok iyi bildiği fitnenin kökü ve fesadın anası olan kişiler tutuklanmıyor” dedi.

     

    Kum kentinde cuma namazını kıldıran Uzmanlar Meclisi Üyelerinden Ayetullah İbrahim Emini ise, verdiği hutbede yaşanan son olaylarla değinerek, şu ya da bu siyasi cenaha değil herkese hitap ettiğini belirtti ve üst düzey yetkilileri bir araya gelerek konuşmaya davet etti.

     

    Seçim sonrasında yaşanan olaylarla ilgili ortaya konan güvenlik tutumuna değinen Ayetullah İbrahim Emini, “eğer gerçekten birine zulmedildiyse, birine zarar verildiyse, bunu bertaraf ediniz. Birisi suçsuz yere tutuklandıysa, onu serbest bırakınız; birinin onuru ve haysiyeti çiğnendiyse, ondan özür dileyiniz. Gerçekten suçlu olan birileri de varsa onları da gerektiği şekilde cezalandırınız” dedi.

     

    Sürdürülen gerginliğin düşmanı sevindirdiğini belirten Ayetullah Emini, “İnatçılığa, hırçınlığa ve suçlamalara artık bir son veriniz, nizam bu tür şeylerle korunamaz; nizam, hoşgörüyle, adaletle ve sevgiyle korunmalıdır” diye konuştu.