• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Meclisindeki hükümet yanlısı milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından önerilen bayan bakanlara güvenoyu vermediği bildirildi.




    YDH- İran Meclisindeki hükümet yanlısı milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından önerilen bayan bakanlara güvenoyu vermediği bildirildi.

     

    İlna haber ajansının bildirdiğine göre İran Meclisi’ndeki hükümet yanlısı “İslam İnkılabı Grubu” Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından meclise sunulan üç bayan bakana güvenoyu vermedi.

     

    İlna haber ajansına açıklamada bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir milletvekili, önerilen bayan bakanların niçin güvenoyu alamadıklarına ilişkin bir soruya verdiği cevapta sağlık, eğitim ve refah bakanlıkları için önerilen bayan bakanların her birisinin farklı sebeplerle güvenoyu alamadıklarını söyledi.

     

    Ahmedinejad tarafından Sağlık bakanlığına önerilen Bayan Destcerdi’nin ekonomik faaliyetleriyle ilgili kendilerine ulaşan bir raporun kendilerinde Bayan Destcerdi’nin Ahmedinejad’la çok da aynı düşüncede olmadığı kanaatini uyandırdığını belirten milletvekili, Eğitim Bakanlığına önerilen Bayan Keşaverz’in de seçimlerde Mir Hüseyin Musevi’yi desteklediğinin ve eşi tarafından cumhurbaşkanına önerildiğinin öğrenildiğini söyledi.

     

    Bayan Keşaverz’in Cumhurbaşkanının kendisinin seçimlerde Musevi’yi desteklediğini bilerek kendisini bakan olarak önerdiğine dair bir açıklama yaptığına dair bir söylentinin olduğunu belirten milletvekili, “eğer bu açıklama doğruysa Ahmedinejad’ın böylesi birini nasıl olup da bakanlığa önerebildiği bizim açımızdan hayret vericidir” dedi.

     

    Refah Bakanlığına önerilen Bayan Acerlu’nun ise Ahmedinejad’la ve kendileriyle aynı fikirden bir milletvekili olduğunu; ancak onun Refah bakanlığına önerilmesinin yanlış olduğunu belirten milletvekili, “sizin de bildiğiniz gibi refah bakanlığı çok uzun ömürlü olmayacak ve birkaç ay içerisinde kabineden kaldırılacak. Bu sebeple biz Bayan Acerlu’nun milletvekilliğinin düşmesini istemiyoruz” dedi.

     

    İran’da yasalar gereği bir milletvekillerinin bakan olabilmesi için milletvekilliği görevinden istifa etmesi gerekiyor.