• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Dün İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani tarafından tahran Devrim mahkemeleri başsavcılığı görevinden alınan Said Murtazavi terfi ettirildi.




    YDH- Dün İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani tarafından tahran Devrim mahkemeleri başsavcılığı görevinden alınan Said Murtazavi terfi ettirildi.

     

    Keyfi uygulamalarda bulunduğu, yapılan işkencelerde bizzat yer aldığı ve sanıklardan kendi görüşü doğrultusunda itiraf almak için her türlü yönteme başvurmakla suçlanan ve sürekli olarak tartışmaların odağında olduğu halede 10 yılı aşkın bir süredir görevini sürdüren Tahran Devrim ve Umumi Mahkemeleri Savcısı Said Murtazavi, Başsavcı Yardımcılığı’na terfi ettirildi.

     

    Özellikle son yaşanan olayların ardından tutukluların kaybolması, cezaevlerinde işkence ve sanıklardan baskı yoluyla itiraf alınması iddialarıyla suçlanan Tahran Savcısı Said Murtazavi’nin dün görevden alındığının açıklanması, seçim sonrasında yaşanan olaylarda görevini kötüye kullanan güvenlik ve yargı görevlilerinin şeffaf bir şekilde yargılanabileceği yönündeki umutları arttırmıştı.

     

    İranlı siyasi gözlemciler, Said Murtazavi’nin Başsavcı Yardımcılığı’na tayin edilerek ödüllendirilmesinin Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani’nin yargı bünyesinde son yaşanan olayların ardından gündeme gelen tutuklulara kötü muamele, üniversitelere saldırı ve tutuklulara tecavüz iddiaları ilgili olarak bir araştırma komisyonu kurmasının göstermelik bir adım olduğunu ispat ettiğini belirtiyorlar.

     

    Murtazavi’nin görevden alınmasıyla ilgili “Ayetullah Sadık Laricani Yargıda temizlik başlattı” başlıklı haberimizi “iyi niyetli bir acelecilikten kaynaklanan yanılgı” olarak niteleyen ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir siyasi analizci, “Murtazavi, görevden alınmamış terfi ettirilmiştir; dolayısıyla terfi ettirilerek ödüllendirilen birinin yaptıkları konusunda kurulacak komisyondan çıkacak sonuç Murtzavi’nin istediği bir sonuç olacaktır” dedi.