• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Devrim Muhafızları ordusunun üst düzey komutanlarını hedef alan terörist saldırının bir intihar saldırısı olduğu bildirildi.




    YDH- İran Devrim Muhafızları ordusunun üst düzey komutanlarını hedef alan terörist saldırının bir intihar saldırısı olduğu bildirildi.

     

    İran’dan yayın yapan Ayande adlı haber sitesi, Sistan u Belucistan eyaletindeki aşiret liderleri toplantısına sızmayı başaran bir teröristin üzerindeki bombaları patlatması sonucu aralarında Devrim Muhafızlarının üst düzey komutanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğünü duyurdu.

     

    Fars haber ajansı da aşiret liderleri toplantısına katılmak üzere bölgeye giden Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı ve Kudüs Karargahı Komutanı General Nur Ali Şuşteri’nin da düzenlenen terörist saldırıda hayatını kaybettiğini belirtti.

     

    Fars haber ajansı ayrıca düzenlenen saldırıda Sistan u Belucistan bölgesi devrim Muhafızları Komutanı General Muhammedzade’den başka Devrim Muhafızlarının İranşehr ve Serbaz bölge komutanlarıyla Emiru’l- Müminin Tugayı Komutanının da hayatını kaybettiğini açıkladı.

     

    Komutanların bölgedeki Sünni ve Şii aşiret liderlerini bir araya getirmeyi ve birlik ve beraberliği güçlendirmeyi amaçlayan söz konusu toplantıya katılmak üzere bölgeye geldiklerini belirten Ayande haber sitesi, saldırının henüz tüm davetlilerin gelmediği bir sırada yapıldığını duyurarak saldırının biraz daha geç yapılması durumunda ölü sayısının çok daha fazla olabileceğini ifade etti.

     

    Saldırının bazı Arap ülkeleri ve ABD tarafından desteklendiği öne sürülen Abdulmelik Rigi liderliğindeki Cundullah adlı terörist örgüt tarafından düzenlenmiş olmasının güçlü bir ihtimal olduğu belirtilirken örgüte yakın bir internet sitesi “Beulucistan’ın fedakar direnişçilerinin düzenlediği şehadet operasyonunda 60 kişi öldü” ifadesini kullandı.

     

    İran’daki haber kaynakları ise dördü Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey komutanı olmak üzere toplam 20 kişinin öldüğünü, 60’tan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel