• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Birleşmiş Milletler, 2008 yılında dünyada en fazla uyuşturucu madde tüketilen ülkelerin İran ve Rusya olduğunu açıkladı.




    YDH- Birleşmiş Milletler, 2008 yılında dünyada en fazla uyuşturucu madde tüketilen ülkelerin İran ve Rusya olduğunu açıkladı.

     

    Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Madde ile Mücadele Ajansı, yayımladığı raporunda 2008 yılında Afganistan’da üretilen 4 ton eroin ile 450 ton esrarın İran’da tüketildiğini belirterek bu ülkenin Rusya ile birlikte dünyada uyuşturucu maddenin en çok tüketildiği ülke haline geldiğini açıkladı.

     

    BM Uyuşturucuyla Mücadele Ajansı tarafından yayımlanan raporda Rusya’nın nüfus bakımından Avrupa’dan dört, İran’dan ise 8 kat daha büyük olduğuna dikkat çekerek İran’ın halen dünyada uyuşturucu bağımlılığı bakımından en ciddi sorun yaşayan ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

     

    Afganistan’da üretilen uyuşturucu maddenin 65 milyar Dolarlık bir piyasasının bulunduğunun belirtildiği raporda dünyada 15 milyon uyuşturucu madde bağımlısının bulunduğu ve dünyada üretilen tüm uyuşturucu maddenin yarısının İran, Rusya ve Avrupa’da tüketildiği açıklandı.

     

    Uyuşturucu tüketimi konusunda kıtalara ve ülkelere göre ayrıntılı istatistiklere de yer veren BM Uyuşturucu Madde ile Mücadele Ajansı, Avrupa’nın dünyada üretilen uyuşturucu maddelerin yüzde 19’unu, İran’ın yüzde 15’ni, Rusya’nın yüzde 15’ini, Çin’in yüzde 12’sini, Hindistan’ın yüzde 7’sini, Pakistan, Afrika ve Amerika’nın (her biri ayrı ayrı olmak üzere) yüzde 6’sını tükettiğini açıkladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel