• 11/01/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin oğlu Muhsin Haşimi Rafsancani, kendisini ve ailesini yolsuzluk yapmakla suçlayan Mahmud Ahmedinejad’a sert tepki gösterdi.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin oğlu Muhsin Haşimi Rafsancani, kendisini ve ailesini yolsuzluk yapmakla suçlayan Mahmud Ahmedinejad’a sert tepki gösterdi.

     

    Halen Tahran Metrosu Genel Müdürlüğü yapan Muhsin Haşimi Rafsancani, bugün düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın seçimler sırasında kendisine ve ailesine yönelttiği suçlamalara cevap verdi.

     

    Seçimler sırasında İnkılap Rehberi’ni öne sürerek seçimleri adeta bir Rafsancani-Ahmedinejad seçimi haline getirdiklerini belirten Muhsin Haşimi, aynı çevrelerin seçimlerden sonra da Ayetullah Rafsancani ile İnkılap Rehberi’nin arasını bozmaya ve onları iki ayrı kutup gibi lanse etmeye çalıştıklarını söyledi.

     

    Ahmedinejad’ın kendisi ve ailesi hakkındaki iddialarına da değinen Muhsin Haşimi, “Ahmedinejad’ın iki yıl belediye başkanı olduğu dönemde ben de metro müdürüydüm. Kendisi bu konuyla ilgili olarak neden bana müdahale etmedi. Ahmedinejad, meclis seçimleri sırasında Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin Narmek bölgesindeki seçim propagandalarının başkanıydı. Eğer ben hırsızsam niçin belediye başkanlığı döneminde benim hakkımda soruşturma başlatmadı? Devrim muhafızı olan ve şu anda da Belediye Başkanlığı yapan Galibaf neden beni hala görevde tutuyor?” dedi.

     

    Soruşturma talep etmesine rağmen hakkında hiçbir delil öne sürülmeden kendisine ve ailesine çamur atıldığına işaret eden Muhsin Haşimi, “eğer elinizde belge varsa neden göstermiyorsunuz? Çıkarın biz de cevap verelim. Hükümetin resmi gazetesi, ‘Faize 4 milyon Tümen değerinde yeşil manto dağıtıyor’ diye yazıyor. Halbuki şu an kendisi ekonomik sıkıntılar yaşıyor” diye konuştu.

     

    Ayetullah Haşimi Rafsancani ve ailesi, Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Sadık Laricani’ye daha önce ayrı ayrı mektup yazarak kendi haklarındaki iftiraların da kendilerinin bu iftiracılar hakkındaki şikayetlerinin de yargı sürecine tabi tutulmasını istemişlerdi.

     

    

    Makaleler

    Güncel