• 11/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran polis yetkilisi, 15 milyon kişinin uyuşturucu madde bağımlılığının tehdidi altında bunduğunu açıkladı.




    YDH- İran polis yetkilisi, 15 milyon kişinin uyuşturucu madde bağımlılığının tehdidi altında bunduğunu açıkladı.

     

    Mehr haber ajansına demeç veren İran İç Güvenlik Komutanı General İsmail Ahmedi Mukaddem, ülkede en büyük toplumsal sorun haline gelen uyuşturucu madde bağımlılığının endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı.

     

    İran’da resmi rakamlara göre halen 1 milyon 200 bin uyuşturucu madde bağımlısının bulunduğunu belirten General Mukaddem, 15 milyon kişinin de uyuşturucu bağımlılığının tehdidi altında bulunduğunu ifade etti.

     

    “Hiçbir toplumsal sorun uyuşturucu madde bağımlılığı kadar toplumu tehdit etmemektedir, bu sebeple toplumun bu konudaki taleplerine cevap verilmesi gerekmektedir” diyen General Mukaddem, İran’da uyuşturucu madde bağımlılarının sayısının 1 milyonu aştığını belirterek “bu mesele ciddi ölçüde endişe yaratmaktadır. Uyuşturucu madde bağımlıları, çevresine, ailesine, akrabalarına yönelik de tehdit oluşturmaktadır, bu yüzden bu konunun üzerinde daha fazla durulması gerekiyor” diye konuştu.

     

    Uyuşturucu madde tüketimiyle ilgili mücadelenin sadece kaçakçılıkla veya bunları tüketenlerle mücadeleye indirgenemeyecek kadar karmaşık ve zor bir mesele olduğuna dikkat çeken Polis Müdürü General Mukaddem, sağlık ve kültürel alanda daha fazla önleyici tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

     

    Mehr haber ajansı, İran’da uyuşturucu madde bağımlılığı konusundaki gayri resmi rakamların daha da ürkütücü olduğunu belirterek bu rakamlara göre ülkede 6 milyon uyuşturucu madde bağımlısının bulunduğunu duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel