• 04/07/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin, yeni kurulacak hükümette ülkedeki tüm siyasi grupların temsil edilmesinden yana olduğu bildirildi.




    YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin, yeni kurulacak hükümette ülkedeki tüm siyasi grupların temsil edilmesinden yana olduğu bildirildi.

     

    Mehr haber ajansının Irak basınına dayanarak bildirdiğine göre Irak’ın ve Şii dünyasının en büyük dini otoritesi Ayetullah Sistani, yeni kurulacak Irak’taki ülkedeki tüm siyasi grupların temsil edilmesinin ülkedeki istikrara yardımcı olacağını açıkladı.

     

    Necef’teki evinde Ayetullah Sistani’yi ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin siyasi danışmanlarından Fahri Kerim, görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Talabani’den ülkenin siyasi durumunu konu alan bir mektubu Ayetullah Sistani’ye ilettiğini söyledi.

     

    Cumhurbaşkanı Talabani’nin mektubunda Irak’ın içinde bulunduğu hassas ortamda Ayetullah Sistani’nin ve merceiyetin oynadığı birleştirici rolü takdir ettiğini belirten Kerim, Irak’taki siyasi sürecin karşı karşıya bulunduğu bu hassas ve tehlikeli dönemde Ayetullah Sistani’nin varlığının son derece temel bir ihtiyaç olduğunun vurgulandığını ifade etti.

     

    Fahri Kerim, görüşme sırasında Ayetullah Sistani’nin ülkenin istikrarı açısından Irak’taki tüm siyasi grupların hükümet kurma çalışmalarına katılmasının zaruri olduğunu söylediğini belirterek “Ayetullah Sistani’nin rolü, bir irşat rolüdür, yoksa kendisi asla siyasete doğrudan müdahale etmemektedir” dedi.

     

    Öte yandan Irak’ta hükümet kurma çalışmaları konusunda herhangi bir somut gelişme sağlanamadığı bildirilirken, Irak İslami Yüksek Konseyi’nin önde gelen isimlerinden Adil Abdulmehdi’nin Cafer es-Sadr’ın başbakanlık için en uygun isim olduğunu söylediği bildirildi.