• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, kendisine yönelik baskıların sürmesi halinde İran’ı terk etmekle tehdit ettiği bildirildi.




    YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, kendisine yönelik baskıların sürmesi halinde İran’ı terk etmekle tehdit ettiği bildirildi.

     

    İran’da yayımlanan “Khabar” gazetesinin haberine göre  Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Tahran’ın Nuri el-Maliki’nin başbakanlığını kabul etmesi için kendisine yaptığı baskıları sürdürmesi durumunda İran’ı terk edeceğini ve başka bir ülkeye gideceğini söyledi.

     

    Haberini, “Özgür Irak” adlı Irak’tan yayın yapan bir haber sitesine dayandıran gazete, Irak’taki bazı basın organlarının İran’ın Mukteda Sadr’a Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki’nin başbakanlığını kabul etmesi için yoğun baskı yaptığını Sadr’ın ise bundan büyük bir rahatsızlık duyduğunu yazdığını duyurdu.

     

    İran, Sadr grubunun da içinde yer aldığı Ammar el-Hekim Liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı ile Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’nın 2005 seçimlerinde olduğu gibi yeninden birleşmesini destekliyor. Ancak Irak Ulusal İttifakı içerisindeki en büyük grup olan Sadr grubu, 2008 yılında başbakanın yönetiminde kendilerine yönelik güvenlik yapılan operasyonlarından dolayı Nuri el-Maliki’nin yeniden başbakan olmasına karşı çıkıyor.

     

    Mukteda Sadr, geçtiğimiz hafta İran’dan el-cezire televizyonuna verdiği demeçte Başbakan uri el-Maliki’yi oldukça sert sözlerle eleştirmiş ve Maliki’yi sorumluluklarını yerine getirmemekle ve yalancılıkla suçlamıştı.

     

    Parlamentoda kazandığı 40 sandalyeyle Irak Ulusa İttifakı içerisindeki en büyük grup haline gelen Sadr Grubu, yeni kurulacak hükümette Nuri el-Maliki’nin başbakan olmasına karşı çıkarken, Hukuk devleti İttifakı da yeni hükümetteki tek başbakan adaylarının Nuri el-Maliki olduğunu açıkladı.