• 05/04/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın birleştiğine dair açıklamanın birkaç gün içerisinde açıklanabileceği bildirildi.




    YDH- Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın birleştiğine dair açıklamanın birkaç gün içerisinde açıklanabileceği bildirildi.

     

    Bağdat’tan sitemize açıklamada bulunan Irak Ulusal İttifakı’na yakın siyasi kaynaklar, Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı arasında son dönemde birçok görüşme yapıldığını ve iki ittifakın birleşmesi yönündeki kararın birkaç gün içerisinde açıklanabileceğini söyledi.

     

    İki ittifak arasında yapılan görüşmelerde tüm hususların ele alındığını ve uzlaşma yönünde önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten siyasi kaynaklar, Hukuk Devleti İttifakı’nın başbakanlık konusunda Nuri el-Maliki ismi üzerinde ısrar etmesinden kaynaklanan ihtilafın iki ittifakın birleşmesinden sonra ele alınabileceğini söyledi.

     

    Irak Ulusal İttifakı’nın başbakanlık konusunu birleşmenin gerçekleşmesinden sonra ele alınmasını istediği ve yeni oluşacak ittifakın iç tüzüğüne göre belirlenen başbakan adaylarının yeni parlamentoya sunulmasından yana olduğu bildirildi.

     

    Öte yandan İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’nin Irak’ın iç meselelerine yabancı güçleri ve Arap ülkelerini müdahaleye çağırmasının Iraklı siyasi liderlerin yoğun tepkisiyle karşılandığı belirtilirken, bazı Arap ülkelerinin de İyad Allavi ve Tarık Haşimi’nin Irak’ın iç meselelerine yabancı güçleri müdahaleye çağırmasını doğru bulmadıklarını açıkladıkları bildirildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel