• 05/05/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Ulusal İttifakı ile birleşen Hukuk Devleti İttifakı, başbakanlık konusunda hala adaylarının Nuri el-Maliki olduğunu açıkladı.




    YDH- Irak Ulusal İttifakı ile birleşen Hukuk Devleti İttifakı, başbakanlık konusunda hala adaylarının Nuri el-Maliki olduğunu açıkladı.

     

    Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hukuk Devleti İttifakı’nın üst düzey yetkililerinden Hacim el-Hasani, Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı ile birleşme kararının ardından yaptığı bir açıklamada Hukuk Devleti İttifakı olarak başbakanlık konusundaki tek adaylarının hala Nuri el-Maliki olduğunu söyledi.

     

    Hacim el-Hasani ayrıca birleşme kararı alan Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın diğer parti ve grupların da yeni kurulan koalisyona katılmasına açık olduğunu vurguladı.

     

    Seçimlerden hemen sonra birleşme konusunda müzakerelerde bulunan Hukuk Devleti ile Irak Ulusal İttifakı’nın birleşmesinin önündeki en büyük engelin Hukuk Devleti İttifakı’nın Nuri el-Maliki’nin başbakanlığında ısrar etmesi olduğu belirtiliyordu.

     

    Dün gece birleşme kararının Irak Ulusal İttifakı üyelerinden Abdurrezzak el-Kazımi tarafından açıklanmasından sonra Hukuk Devleti İttifakı’nın başbakanlık konusunda Nuri el-Maliki’nin ismi üzerinde ısrar etmeyerek Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani’yi başbakanlığa aday gösterebileceği yönünde haberler yayımlanmıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel