• 05/07/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hukuk Devleti İttifakı ile yeni bir ittifak kuran Amma el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı, kurdukları ittifakın Allavi liderliğindeki el-Irakiye’ye karşı olmadığını açıkladı.




    YDH- Hukuk Devleti İttifakı ile yeni bir ittifak kuran Amma el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı, kurdukları ittifakın Allavi liderliğindeki el-Irakiye’ye karşı olmadığını açıkladı.

     

    Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye İttifakı’na mensup heyetlerin bugün Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi’nin evinde bir araya gelerek bir görüşme yaptığı yönündeki haberler, Hukuk Devleti İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Ali el-Edib tarafından yalanlanırken, Irak Ulusal İttifakı üyelerinden Muvaffak er-Rubaie tarafından doğrulandı.

     

    Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Ali el-Edib’in, Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye arasında herhangi bir görüşme olmadığını belirtmesinden sonra konuyla ilgi bir açıklama yapan Irak Ulusal İttifakı üyelerinden ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, el-Irakiye heyeti ile Cumhurbaşkanı Adil Abdulmehdi’nin evinde bir görüşme yapıldığını doğruladı ve görüşmenin olumlu ve yapıcı geçtiğini söyledi.

     

    El-Irakiye heyeti ile hükümet kurma çalışmaları konusunda görüşmelerde bulunduklarını belirten Rubaie, Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti arasında yapılan ittifakın el-Irakiye’ye karşı olmadığını söyledi. Kurulacak hükümete el-Irakiye’nin de katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Muvaffak er-Rubaie, “el-Irakiye’nin katılımı olmaksızın Irak’ta bir ulusal birlik hükümeti kurulamaz” dedi.

     

    Hukuk Devleti, Ulusal İttifak, el-Irakiye ve Kürdistan İttifakı’ndan oluşan bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını umduğunu belirten Muvaffak er-Rubaie, Mehr haber ajansına verdiği demeçte dün gece gerçekleşen görüşmenin oldukça olumlu ve yapıcı geçtiğini belirtti ve bir ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğinin vurgulandığını söyledi.

     

    Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi’nin evinde yapılan görüşmeye Ulusal İttifak’tan Ammar el-hekim ve Muvaffak er-Rubaie’nin, el-Irakiye’den ise İyad Allavi, Tarık Haşimi ve Rafi el-İsavi’nin katıldığı bildirildi.