• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Hükümet Sözcüsü ve Hukuk Devleti İttifakı Üyesi Ali Debbağ, Kürdistan İttifakı’na yeterli güvenceyi verdiklerini belirterek Kürt gruplarının tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.




    YDH- Irak Hükümet Sözcüsü ve Hukuk Devleti İttifakı Üyesi Ali Debbağ, Kürdistan İttifakı’na yeterli güvenceyi verdiklerini belirterek Kürt gruplarının tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

     

    Irak’tan yayın yapan Nehreyn.net adlı internet sitesinin haberine göre Irak Hükümet Sözcüsü ve Hukuk Devleti İttifakı Üyesi Ali Debbağ, yeni hükümete başbakan tayin etme görevinin Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın kurduğu yeni ittifaka ait olduğunu söyledi.

     

    Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin geçtiğimiz günlerde el-Hayat gazetesine verdiği demeçte hükümet kurma görevinin el-Irakiye Lideri İyad Allavi’ye verilmesi gerektiğine ilişkin sözlerinden sonra Kürtlerin “yeni ittifak”a ilişkin tutumunu değiştirdiğine dair değerlendirmelere ilişkin görüşlerini açıklayan Debbağ, “Kürtler tutumlarını değiştirmediler, çünkü onlara yeterli derecede güvence verdik. Kürdistan İttifakı, müzakereleri başlatmak için Hukuk Devleti ile Ulusal İttifak’ın kurdukları ittifakı ilan etmesini bekliyorlardı” dedi.

     

    “Kürdistan İttifakı ile yaptığımız müzakerelerde Kürt yetkililer, bu yönde bir takım görüş beyanları olsa bile tutumlarını değiştirdiklerine dair iddiaları reddettiler” diyen Debbağ, Hukuk Devleti İttifakı ile Ulusal İttifak’ın kurduğu yeni ittifak tarafından belirlenecek başbakan konusunda diğer siyasi grupların onayını da alacaklarını söyledi.

     

    Şu an çoğunluğun başbakanın yeni kurulan ittifak tarafından belirlenmesi gerektiğine ilişkin bir görüş birliği içerisinde bulunduğunu belirten Debbağ, başbakanın yeni ittifakı oluşturan Hukuk Devleti ve Ulusal İttifak dışında belirlenmesinin imkansız olduğunu ve Kürtlerle bu konuda görüş birliği içerisinde olduklarını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel