• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Irakiye Lideri İyad Allavi, Başbakan Nuri el-Maliki’yi görüşmelere davet ederek hükümet kurma sürecinin hızlandırılabilmesi için bazı tavizler vermeye hazır olduğunu söyledi.




    YDH- El-Irakiye Lideri İyad Allavi, Başbakan Nuri el-Maliki’yi görüşmelere davet ederek hükümet kurma sürecinin hızlandırılabilmesi için bazı tavizler vermeye hazır olduğunu söyledi.

     

    7 Mart seçimlerinde 91 milletvekili çıkardığı için hükümeti kurma hakkının kendisinde ait olduğunu öne süren; ancak Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın Ulusal Birlik adlı yeni bir ittifak kurması üzerine hükümeti kurma umudunu kaybetmeye başlayan el-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin Ulusal Birlik İttifakı’nın parçalamayı hedefleyen yeni bir strateji izlemeye başladığı bildiriliyor.

     

    10 Haziran’da Ulusal Birlik İttifakı adı altında birleşen Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nı ayrı ayrı muhatap alarak hükümeti kurma sürecinde belirleyici olmak isteyen Allavi, bugün “Hukuk Devleti Lideri Nuri el-Maliki ile bir sorunum yok, yalnızca hükümet programı konusunda görüş ayrılıklarımız var” diyerek Maliki’yi el-Urakiye ile müzakerelere çağırdı.

     

    El-Irakiye ile Hukuk Devleti İttifakı arasında görüşmeler başlatılmasını isteyen Allavi, hükümet kurma sürecinin hızlandırılması için tavizler vermeye de hazır olduğunu söyledi.

     

    Öte yandan Hukuk Devleti İttifakı Sözcülerinden Hacim el-Hasani, el-Irakiye ile yaptıkları görüşmelerde görüş ayrılığı bulunan meselelerde uzlaşmaya varamadıklarını belirterek Maliki ile Allavi arasında yapılacak muhtemel bir görüşmede de hükümet programı ile hükümetin yapısı meselelerinin temel hususları oluşturacağını ifade etti.

     

    Ulusal Birlik İttifakı (Hukuk Devleti ve Irak Ulusal İttifakı) içerisinde ayrılık olduğu yönündeki iddiaları da yalanlayan Hasani, ittifak içerisinde başbakan adayının belirlenmesi konusundaki istişarelerin de sürdüğünü söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel